Oduzeti mašina i duvan u vrijednosti 217.000 KM

Srna
Oduzeti mašina i duvan u vrijednosti 217.000 KM

BANjALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH na području opštine Široki Brijeg privremeno su oduzeli mašinu za rezanje duvana i veću količinu sitno rezanog i duvana u listu u vrijednosti oko 217.000 KM.

Pronađena je i privremeno oduzeto 954 kilograma sitno rezanog i duvana u listu, mašina za rezanje duvana, 360 plastičnih kesa za pakovanje duvana, dvije vage za mjerenje do 40 kilograma i jedna vaga za mjerenje do 300 kilograma, saopšteno je iz UIO BiH.

Mašina je korištena za ilegalnu proizvodnju sitno rezanog duvana koji je bio pripremljen za dalju distribuciju i prometovanje.

Prostorija u kojoj je zatečena roba nije registrovana za skladištenje, odnosno proizvodnju akciznih proizvoda, niti je ova akcizna roba na zakonom propisani način bila obilježena akciznim markicama i nije postojala prateća dokumentacija, navodi se u saopštenju.

Iz UIO su naveli da će protiv počinilaca utvrđenih nepravilnosti biti pokrenuti postupci pred nadležnim organima.

Građanima je upućen poziv da na otvorenu liniju UIO broj 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, poreske ili carinske utaje, a svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana