Oduzeta vozila vrijedna skoro 200.000 KM

ATV
Oduzeta vozila vrijedna skoro 200.000 KM

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom privremeno je oduzela dva vozila za koje postoje osnove sumnje da su nezakonito stečena, a riječ je o automobilima marke audi A3 i porše panamera.

ATV nezvanično saznaje da su vozila, vrijedna skoro 200.000 KM, oduzeta od 38-godišnjeg narkobosa Dine Muzaferovića Cezara, koji je osuđen na četiri godine zatvora u Italiji.

Muzaferoviću je i ranije plijenjena imovina. Prema naredbi suda tada su mu u Velikoj Kladuši zaplijenjene dvije kuće, skupocjeni satovi i nakit.

Dino Muzferović je obuhvaćen akcijom "Balkanski kartel", koja je realizovana prošle godine na području sedam država i to Hrvatske, Slovenije, BiH, Holandije, Italije, Belgije i Njemačke. Akcijom je obuhvaćeno 37 osumnjičenih, a kao vođa kriminalne grupe označen je upravo Dino Muzaferović iz Velike Kladuše, koji je služio četvorogodišnju kaznu zatvora u Italiji, nakon što je toj zemlji izručen iz Njemačke.

Evropol je tada saopštio da je ova, veoma nasilna kriminalna grupa, bila umiješana u krijumčarenje velikih količina droge i vatrenog oružja u Evropi. Akcijom je rukovođeno iz Zagreba, a MUP Hrvatske je objavio da je grupa raspolagala sa najmanje 23 kilograma kokaina, 86 kg heroina, 120 kg konoplje i 100 kg smole konoplje - ukupne vrijednosti od najmanje 3.456.000 evra, te 11 pištolja, jednom automatskom puškom, 6.000 pištoljskih metaka i 20 kg eksploziva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana