Oduzeta roba vrijedna oko 360.000 KM, uhapšeno više ljudi

Nebojša Tomašević
Oduzeta roba vrijedna oko 360.000 KM, uhapšeno više ljudi

SARAJEVO – Pripadnici Granične policije BiH zajedno sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) u akciji “Boks” uhapsili su više osoba i oduzeli krijumčarenu robu, arome za nargilu, vrijednu oko 360.000 KM.

Ova akcija je sprovedena na području Višegrada i Sarajeva u cilju sprečavanja krijumčarenja robe i razbijanja kriminalne grupe koja se bavila rasturanjem neocarinjene robe.

Kako je saopšteno iz Granične policije BiH tokom akcije je oduzeto 1860 kilograma trošarinske robe, arome za nargilu.

Ističe se da postoji sumnja da su osumnjičeni u dužem vremenskom periodu od novembra 2022. godine krijumčarili arome za nargilu i druge vrste robe iz Srbije u BiH.

- Izbjegavali su carinske kontrole, prilikom čega su takvim radnjama nanijeli štetu  BiH, a za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Akcija je sprovedena zbog osnova sumnje da je veći broj osumnjičenih osoba počinio krivično djelo organizovanje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe i krijumčarenje. Tokom akcije obavljeni su pretresi osoba, prostorija i pokretnih stvari na većem broju lokacija na području Višegrada i Sarajeva - navodi se u saopštenju Granične policije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana