Oduzeta roba vrijedna 300.000 maraka, poznato i od koga

ATV
Oduzeta roba vrijedna 300.000 maraka, poznato i od koga

BANjALUKA - Havarisani ”mercedes”, više šasija i motora polovnih automobila, vrijednih oko 300.000 KM, privremeno su oduzeti od Petra Dukića iz Banjaluke

Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO) ranije je saopštila da je akcija oduzimanja robe sprovedena u saradnji sa PU Banjaluka.

”Tokom provjere porijekla robe utvrdili da preduzetnik kod kojeg je sporna roba pronađena nije posjedovao dokumentaciju kojom bi dokazao da je nad robom sproveden carinski postupak u BiH. Iz tog razloga je sporna roba je privremeno oduzeta”, saopšteno je iz UIO BiH.

Nezvanično, ATV saznaje da se havarisani luksuzni ”mercedes” koji je od Dukića oduzet nalazi na Interpolovoj listi ukradenih vozila.

Dukić je nedavno uhapšen nakon što je šakom udario policijskog inspektora iz Laktaša. Nekoliko dana je proveo u pritvoru, koji mu je ukinut nakon što je sud uvažio žalbu njegovog branioca, te mu odredio mjere zabrane.

Inače, Dukić je poznat istražnim organima i pred Sudom BiH u toku mu je suđenje po otužnici da je bio jedan od organizatora kriminalne grupe koja je iz Albanije, preko BiH, prokrijumčarila oko tri tone marihuane u zemlje Evropske unije u periodu od 2019. do 2021. godine. Grupa je uhapšena u akciji ”Transporter” kada je u Dukićevom kombiju ”Iveko” pronađeno i zaplijenjeno 316 kilograma marihuane. Tužilaštvo BiH Dukiću na teret stavlja i pranje novca u iznosu od oko 3,6 miliona maraka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana