Oduzet duvan vrijedan 60.000 KM

SRNA
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje iz Regionalnog centra Sarajevo privremeno oduzeli 350 kilograma sitno rezanog duvana
Foto: SRNA | Službenici Uprave za indirektno oporezivanje iz Regionalnog centra Sarajevo privremeno oduzeli 350 kilograma sitno rezanog duvana

BANjALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje iz Regionalnog centra Sarajevo, privremeno su, u dvije odvojene akcije na području Zenice, oduzeli 350 kilograma sitno rezanog duvana ukupne tržišne vrijednosti 60.000 KM.

Uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, obavljen je pregled putničkog i teretnog vozila, u kojima se nalazio sitno rezani sušeni duvan namijenjen za dalju prodaju na području grada Zenice.

Provjerom putničkog vozila kojim je upravljalo lice čiji su inicijali M.U. iz Mostara pronađeno je 140 kilograma sitno rezanog duvana namijenjenog za dalju prodaju, saopšteno je iz UIO.

U saopštenju se dodaje da je kontrolom teretnog vozila kojim je upravljalo lice čiji su inicijali D.M. iz Posušja pronađeno 210 kilograma sitno rezanog sušenog duvana.

U skladu sa instrukcijama Tužilaštva BiH, roba je privremeno oduzeta, a protiv navedenih lica biće podneseni izvještaji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana