Određen pritvor za Čambera i Đurđevića

Jelena Stanić
Određen pritvor za Čambera i Đurđevića

BANjALUKA - Daliboru Čamberu (46) i Milanu Đurđeviću (42), obojica iz Laktaša, u Okružnom sudu u Banjaluci danas je određen jednomjesečni pritvor, potvrđeno je "Glasu Srpske" u banjalučkom Okružnom sudu.

Čamber je osumnjičen za ubistvo mladića Duška Savanovića (24) koje se desilo 31. decembra 2020. godine u Trnu, dok je Đurđević osumnjičen za pomaganje u izvršavanju krivičnog djela.

- Pritvor je određen za M.Đ. zbog opravdane bojazni da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svjedoke i da ponovi krivično djelo za koje ga terete - kazali su u Okružnom sudu Banjaluka i dodali da je za D.Č. pritvor određen iz istih razloga, ali i zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu dovelo do uznemiravanja javnosti.

Iz Okružnog javnog tužilaštva ranije je saopšteno da je Čamber osumnjičen da je, u društvu sa osumnjičenim Đurđevićem, ranio iz pištolja sugrađanina Savanovića u četvrtak, u 22.50 časova na benzinskoj pumpi u Trnu, u opštini Laktaši.

Savanović je kasnije preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru od posljedica ranjavanja.

Uviđaj je obavila dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Hana Vranješević zajedno sa pripadnicima Policijske stanice Laktaši.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana