Određen pritvor uhapšenima zbog ubistva Bašića

G.S.
Određen pritvor uhapšenima zbog ubistva Bašića

BANjALUKA - Okružni sud u Banjaluci odredio je pritvor dvojici uhapšenih zbog ubistva načelnika prijedorske krim-policije Radenka Bašića.

Pritvor im je određen na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva.

Ovo tužilaštvo zatražilo je određivanje pritvora za Aleksandra Miljatovića, osumnjičenog da je direktni izvršilac ubistva, te njegovog kuma Igora Repajića, za kojeg se sumnja da mu je pomagao.

Osumnjičene za ubistvo načelnika prijedorske kriminalističke policije Radenka Bašića Aleksandra Miljatovića i Igora Repajić ispitao je republički tužilac, a kako je potvrđeno "Glasu" oni su se branili ćutanjem.

Miljatović je osumnjičen da je ubio Bašića, a Repajića policija tereti da mu je pomagao, kao i da je prisustvovao sastancima na kojima je dogovarano ubistvo. 

Dalibor Railić zvani Dugi, koji je ispitan u Tužilaštvu BiH osumnjičen je kao nalogodavac ubistva i nalazi se u pritvorskoj jedinici Suda BiH.

Miljatović je u policiji priznao da je on ubio načelnika Bašića, a da je ubistvo naručio Railić.

Bašić ubijen je 21. marta u jutarnjim časovima kada je krenuo na posao u Policijsku upravu Prijedor. U blizini njegove zgrade sačekao ga je Miljatović i ispalio mu hitac u potiljak glave. Od zadobijenih povreda Bašić je preminuo na licu mjesta, a ubica je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Policija je u akciji u Banjaluci uhapsila 20 osoba, među kojima su bili Miljatović i Repajić, čime je i rasvijetljen slučaj. 

Miljatović je prije 15 godina zajedno sa tadašnjom djevojkom u Banjaluci ubio Sašu Ilića Španca i zbog toga je osuđen na 15 i po godina zatvora, a na privremenu slobodu izašao je u decembru prošle godine. 

Repajić je takođe poznat policiji po teškim krivičnim djelima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana