Određen pritvor osumnjičenim švercerima droge iz akcije "Omerta"

Nebojša Tomašević
Određen pritvor osumnjičenim švercerima droge iz akcije "Omerta"

BANjALUKA - Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci odredio je pritvor za devet osoba obuhvaćenih akcijom "Omerta", a kojima se na teret stavlja da su skoro tri godine švercovali narkotike.

Kako je saopšteno na internet stranici suda, navodeći inicijale, pritvor je određen Aleksandru Miletiću, Marinku Damjanoviću, Borisu Grujiću, Nemanji Kerezoviću, Aleksandru Antoniću, Nemanji Milinoviću te Anđelu Miletiću, Slobodanu Stankoviću i Vidanu Proli koji se nalaze u bjekstvu .

Tužilac je predložio sudu da za osumnjičenima koji su u bjekstvu bude raspisana potjernica.

Sve osumnjičene terete za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, a Damjanovića i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Akcijom je obuhvaćen i Saša Kresojević koji se već nalazi u pritvoru od ranije jer je uhapšen sa kilom kokaina.

- Osumnjičena lica  su od septembra 2020. do 23.oktobra  ove godine vršila nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali  opojne droge kokain i marihuana korisnicima na području Grada Banjaluka i Laktaša. Pritvor je za Aleksandra Miletića i Antonića predložen zbog opasnosti od bjekstva, zbog  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, te zbog  postojanja  naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo  - saopšteno je ranije iz banjalučkog Okružnog Tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana