Odležali tri mjeseca u zatvoru i krenuli u pljačku: Palestinci Rafi i Vafi ponovo iza rešetaka

Jasmina Salopek
Foto: ILUSTRACIJA

MOSTAR- Samir Rafi (23) i Said Vafi (26) iz Palestine uhapšeni su u ulici Braće Fejića u Mostaru zbog pljačke. Riječ je o migrantima koji su 23 oktobra 2021. godine napali radnike "Željeznica FBiH" u vozu koji je išao od Sarajeva do Mostara.

Kako je tada saopšteno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog Kantona, oni su  neprimjereno ponašali, a nakon opomene, napali su osoblje, zbog čega su izbačeni iz voza na području Drežnice kod Mostara. Ovaj potez osoblja ih je još više razljutio zbog čega su počeli sa kamenovanjem radnika i voza, te su oštetili četiri stakla, nakon čega su pobjegli.

Zbog ovog incidenta su, nakon hapšenja, proveli tri mjeseca u zatvoru odakle su pušteni u januaru ove godine nakon dogovora o priznanju krivice. Međutim, svega nekoliko dana od izlaska iz zatvora dali su se u pljačku kuće na području Ljubuškog. 

U kuću su provalili 2.februara.

Ubrzo poslije dojave o provali policajci su ih zatekli na mjestu. Obradom mjesta utvrđeno je da su ušli kroz prozor u spavaćoj sobi. Kod osumnjičenih je pronađen nakit i novac-saopštili su iz policije. Prema nezvaničnim informacijama oni su po izlasku iz zatvora trebali biti predati Službi za poslove sa strancima, a sumnja se i da imaju lažne identitete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana