Odgođeno suđenje za ubistvo Ariela Bogdanovića, novom advokatu optuženog treba vremena za pripremu

Nebojša Tomašević
Optuženi Mandić
Foto: Printsnkrin | Optuženi Mandić

BANjALUKA – Početak suđenja Daliboru Mandiću (37) iz Banjaluke, koga terete za brutalno ubistvo Ariela Bogdanovića (28) kojeg je izbo nožem, danas je odgođeno zbog pripreme odbrane.

Novi branilac optuženog advokat Zoran Bubić pojasnio je da je tek 16. maja dobio rješenje da je postavljen za advokata, a juče je dobio svu neophodnu dokumentaciju i dokaze.

- Nisam bio u mogućnosti ni da pročitam dokumentaciju koja je obimna. S obzirom na složenost predmeta  i obimnu dokumentaciju tražim da se ročište odgodi - rekao je Bubić.

Sudsko vijeće banjalučkog Okružnog suda, kojim je predsjedavao sudija Dragan Uletilović, prihvatilo je prijedlog pa je ročište odgođeno za 5. jun.

Bubić je za  Mandićevog advokata postavljen nakon što je njegov raniji branilac Vanja Lakić razrijšena dužnosti zbog bolesti. Promjenu advokata tražio je i sam optuženi Mandić.

On je sada na ročištu rekao da je zadovoljan izborom novog branioca.

Na ročištu su bili prisutni i punomoćnik oštećenih, odnosno porodice ubijenog advokat Marko Mikeš, te otac Ariela Bogdanovića.

Mandića  terete za teško ubistvo počinjeno na svirep ili podmukao način.

Prema optužnici, krvavi napad koji je šokirao Banjalučane, desio se 2. decembra prošle godine oko 19.35 časova na Bulevaru Srpske vojske. U optužnici, u kojoj se navode inicijali žrtve i optuženog, piše da je Mandić pratio Bogdanovića u namjeri da ga ubije. Navodi se da je Bogdanović kobne večeri išao iz pravca Tržnog centra „Delta planet” prema Rebrovačkom mostu, a Mandić je išao za njim.

- Optuženi je sustigao oštećenog u blizini studentskog kampusa i ubo ga nožem u predjelu gornjeg dijela trupa. Oštećeni  Bogdanović je trčeći počeo da bježi, a Mandić je potrčao  za njim te ga je sustigao nakon što je  on prešao kolovoz Bulevara srpske vojske i pao u blizini benzinske pumpe. Mandić je tada Bogdanovića, koji je ležao na asfaltu,  nožem ubo osam puta u predjelu zadnje strane lijevog ramena, lijeve strane lica i vrata te desne strane grudnog koša - piše u optužnici.

Dodaje se da je  usljed ubodnih rana i povreda Bogdanović iskrvario namrt, a optuženi Mandić je pobjegao u pravcu kampusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana