Odgođen početak suđenja optuženim švercerima droge u slučaju "Galerija"

Nebojša Tomašević
Odgođen početak suđenja optuženim švercerima droge u slučaju "Galerija"

BANjALUKA - Suđenje optuženima za šverc narkoticima u predmetu "Galerija", koje trebalo da počne danas, odgođeno je za 26. april jer advokat optuženog Saše Lipovca nije bio prisutan.

Osim Lipovca u ovom slučaju  na optuženičkoj klupi su i Strahinja Drinić, Mirko Radak, Ognjen Šobot, Nikola Janković, Danijel Todorović i Aleksandar Grandić.

Branilac Saše Lipovca nije pristupio suđenju zbog obaveza u Sudu BiH, a drugi branilac nije angažovan zbog čega nisu bili ispunjeni uslovi za održavanje glavnog pretresa.

Predsjednik sudskog vijeća sudija Siniša Marković zbog toga je odgodio početak suđenja za 26. april, gdje će biti pročitana optužnica.

Tužilaštvo optužene u predmetu "Galerija" tereti da su od druge polovine 2022. godine do 11. oktobra prošle godine, na području Gradiške neovlašteno nabavljali i prodavali kokain, spid, ekstazi i marihuanu.

Istragom je, između ostalog, ustanovljeno i da su zavisnici, mahom iz Gradiške, nakon uzimanja kokaina, imali ozbiljnih zdravstvenih problema i da su se žalili optuženima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana