Odbrana prvooptuženog za ubistvo Slaviše Krunića iznijela završne riječi, tvrde da nema dokaza

Nebojša Tomašević
Odbrana prvooptuženog za ubistvo Slaviše Krunića iznijela završne riječi, tvrde da nema dokaza

BANjALUKA - Tokom sudskog postupka nije dokazano zašto, kako i zbog čega je ubijen Slaviša Krunić te teško da se može naći ijedan zakonito prikupljen dokaz u ovom slučaju, istakla je u završnoj riječi u banjalučkom Okružnom sudu branilac optuženog Benedija Đukanovića, Tatjana Savić.

Ona  tvrdi da nema dokaza da je njen branjenik kobnog dana bio na licu mjesta i počinio zločin. Osim prvooptuženog Đukanovića u ovom slučaju optuženi su i Emilio Baldo, te bivši radnik agencije "Sektor Sekjuriti"  Rodoljub Gajić,  koji je optužen za pomaganje u ubistvu. Krunić je bio vlasnik pomenute agencije.

Đukanovića i Balda terete za organizovanje i  ubistvo biznismena i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića te ranjavanje vozača Gorana Ilića. U zločinu je učestvovao Željko Kovačević koji je ubijen na licu mjesta.

Advokat Savić smatra da je „istraga vođena nezakonito i da je cijeli postupak pun neobjektivnosti“.

- Tužilac je istragu prvi dan prepustio policiji, a drugi dan se nije ni pojavio na licu mejsta. Policajci su prikupljali dokaze kako su htjeli da se uklopi u njihovu verziju događaja - rekla je Savićeva.

Naglasila je da je „jedini dokaz kojim se moglo utvrditi kako se sve dogodilo,  s to je 3D rekonstrukcija sud obio da finasira, a optuženi za to nema novac, pa je odbrana uskraćena da to izvede“.

-  Događaj se nije desio onako kako stoji u optužnici i za to odgovornost snosi tužilac. Kako je ubijen Krunić na neki način je odgovor dala odbrana zahvljajući vještačenju koje izvela - rekla je Savićeva.

Istakla je da to što je DNK trag optuženog nađen na jednoj od pušaka ne mora da znači da je on kobnog dana počinio zločin.

- Osim toga, taj trag je miješan sa druga dva za koja ne znamo čiji su. Odbrana je dokazala da je skoro mjesec prije zločina Đukanović automatsku pušku dao Kovačeviću radi lova, a kako se našla na mjestu zločina to ne znamo. Vještaci za DNK kažu da se trag može prenijeti  da se ne zna kada je i kojim redosljedom nastao - rekla je Savićeva.

Podsjetila je na izjavu svjedoka Milana Malića, rođaka ubijenog Krunića, koji je rekao da je vidio dva lica u "kediju" u blizini Krunićevog imanja da posmatraju put koji vodi do mjesta ubistva.

- Ne znamo ko su ta lica, a svjedok je u sudnici rekao da ih među optuženima nema -rekla je Savićeva.

Odbrane ostalih optuženih iznijeće završene riječi sutra, a presuda u ovom slučaju trebalo bi da bude objavljena u petak.

Krunić i član njegovog obezbjeđenja Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana