Od Sarajlije oduzete puške, bombe, tromblonske mine...

J. Sa.
Od Sarajlije oduzete puške, bombe, tromblonske mine...

SARAJEVO - Sarajlija E. B. (64) priveden je nakon što je policija kod njega pronašla dvije puške, dvije bombe, dvije tromblonske mine, municiju, vojni prsluk i drugi predmete, saopšteno je iz Federalne uprave policije (FUP).

Dodaju da službenici FUP-a od ranih jutarnjih časova poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području opštine Gradačac, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, u cilju dokumentovanja krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

- Tom prilikom je izvršen pretres stambenog objekta i putničkog  vozila koje koristi osumnjičeni E. B, a tom prilikom su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku - saopšteno je iz policije.

Pretresi su izvršeni na osnovu naredbe Opštinskog suda u Gradačcu. Osumnjičeni će biti ispitan, te će u zakonskom roku Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv istog biti podnešen izvještaj o počinjenom krvičnom djelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana