Tragedija u Livnu: Od posljedica utapanja u jezeru preminuo i drugi mladić

GS
Foto: Agencije

LIVNO - Od posljedica utapanja u jezeru Mandek pored Livna, danas je na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar preminuo osamnaestogodišnji J.M. iz Livna.

Mladić je izgubio bitku za život usprkos silnim naporima ljekara Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, gdje je bio hospitalizovan od nedjelje.

Inače, njegov stariji brat A.M. (24) je od posljedica utapanja preminuo u SKB Mostar dva dana nakon hospitalizacije i borbe liječnika za njegov život, pišu Nezavisne novine.

Podsjećamo, pripadnici PP Livno su u nedjelju, 28. juča, oko 18.50 časova intervenisali na dojavu da se na jezeru Mandek pored Livna utapaju dvije muške osobe, za koje se kasnije uspostavilo da su braća.

Kako je navedeno, u jezero je prvi ušao osamnaestogodišnjak, koji se odmah počeo utapati. Njegov stariji brat ga je pokušao spasiti, ali kako su obojica bili loši plivači, ubrzo su nestali u jezeru.

Drugi kupači iz jezera su izvukli prvo mlađeg brata, a malo kasnije i starijeg.

Ubrzo nakon toga su na mjesto događaja izašli pripadnici PU Livno i Hitne medicinske pomoći DZ Livno te im pružili ljekarsku pomoć, odnosno reanimaciju dvojici mladića.

Oni su zatim prevezeni u Županijsku bolnicu u Livno, gdje im je nastavljeno pružanje pomoći, te su zatim upućeni u SKB Mostar na daljnje liječenje, gdje su kasnije i preminuli.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana