Obustavljena istraga protiv osumnjičenih za ubistvo Šijana

GS
Obustavljena istraga protiv osumnjičenih za ubistvo Šijana

BANjALUKA – Istraga protiv osumnjičenih za brutalno ubistvo Damira Ostojića Šijana i ranjavanje njegove supruge Sandre Jošić u banjalučkom naselju Kočićev vijenac prije pet godina, obustavljena je.

Potvrdili su to za “Nezavisne novine” iz Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

-Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda vođena je istraga protiv više lica - podsjećaju iz Republičkog javnog tužilaštva te dodaju da nije bilo dovoljno dokaza da su to osumnjičeni uradili pa je donesena naredba da se istraga obustavlja.

Dodali su da “ukoliko tužilaštvo naknadno pribavi nove dokaze koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da su osumnjičeni učinili krivično djelo, istraga može biti ponovo otvorena”,.

Zbog slučaja “Šijan” 2019. godine uhapšeni su Stefan Samardžija, Srećko Trifković i Miloš Obradov.

Samardžija, Obradov te Nemanja Lizdek su krajem juna 2019. godine dovođeni u Republičko javno tužilaštvo, gdje je rađeno prepoznavanje u okviru istrage, a na kojem je bila i Sandra Jošić.

Najmanje 15 čahura pronađeno je na mjestu ubistva Ostojića i ranjavanja njegove supruge, a na koje je vatra otvorena iz zasjede, dok su se „rendž roverom“ vraćali kući.

Ubica je, prema dostupnim saznanjima, u Kozarskoj ulici bio sakriven iza drveta, te je u momentu nailaska terenca sa supružnicima iskočio i u njih sasuo rafal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana