Obdukcija pokazala da je monah iskrvario nasmrt, osumnjičeni i dalje u bjekstvu

N. T.
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Monah manastira Glogovac kod Šipova Stefan Ačić (62) preminuo je usljed iskrvarenja nakon što mu je nožem probijena plućna arterija, utvrđeno je odbukcijom njegovog tijela, saznaje "Glas Srpske".

Potvrđeno je da je Ačić imao dvije ubodne rane u grudni koš, a nisu pronađene druge povrede.

Osumnjičeni za njegovo ubistvo, Dragan Ševo iz Banjaluke i dalje je u bjekstvu, a policija trenutno pretresa više lokacija na području Banjaluke u potrazi za njim.

 "Glas Srpske" saznaje da je Ševo stalno nosio nož, pa se pretpostavlja da je i ovog puta sa sobom donio oružje s kojim je usmrtio monaha.

- Policija je kod Ševe ranije u nekoliko navrata znala da pronađe nož i on se uvijek pravdao da mu treba za posao. Inače, jedno vrijeme ja radio kao pekar - kazao je izvor blizak istrazi.

Ševo je monaha usmrtio u pondjeljak oko 19 časova u trpezariji u manastira Glogovac, nakon što su zajedno večerali.

Tokom istrage policija je uhapsila muškarca koji ga je dovezao do manastira i sačekao ga ispred te nakon zločina odvezao u Banjaluku. On je policiji ispričao da nije znao šta se desilo.

Danas se u manastiru Glogovac služi zaupokojena liturgija nakon koje će u toku dana biti obavljena i sahrana oca Stefana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana