Nudio mito da izbjegne kaznu pa uhapšen

N. Tomašević
Nudio mito da izbjegne kaznu pa uhapšen

BANjALUKA – Laktašanin J.S. uhapšen je nakon što je policajcima ponudio novac da ga ne sankcionišu za počinjeni prekršaje, a utvrđeno je duguje više od 12.000 KM za kazne zbog saobraćajnih prekršaja, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Iz Policijske uprave Banjaluka  saopšteno je da je pomenuti uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo davanje mita.

- Navedenom licu J.S.  se stavlja na teret da je  19. avgusta oko 11.30 časova u Banjaluci, prilikom zaustavljanja i kontrole putničkog vozila marke „nissan“ kojim je upravljalo, policijskim službenicima nudilo novac kako bi odustali od vršenja službene radnje i sankcionisanja zbog počinjenih prekršaja. Lice je nakon toga  lišeno slobode, a predmetna novčanica je uz potvrdu oduzeta-stoji u saopštenju.

Navodi se da je provjerama tokom kontrole, utvrđeno da lice J.S. upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, te da se radi o višestrukom povratniku u činjenju najtežih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja.

- Pomenuto lice u registru novčanih kazni ima evidentiran dug u iznosu od oko 12 773 KM. Zbog naprijed navedenog prekršaja i bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja od lica J.S. je oduzeto predmetno vozilo. Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Republičkog javnog tužilaštva Banjaluka, kao i dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje-stoji u saopštenju.

Dodaje se da će nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv  J.S. biti dostavljen izvještaja o počinjenom krivičnom djelu, te podnesen  zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana