Nožem i motikom nasrnuo na sudske policajce

Nebojša Tomašević
Nožem i motikom nasrnuo na sudske policajce

GRADIŠKA - Ljubomir Đ. iz Gradiške uhapšen je zbog sumnje da je prijeteći nožem i motikom napao pripadnike Interventne jedinice Sudske policije Banjaluka.

Prema nezvaničnin informacijama sudska policija je došla kod njega kako bi ga privela jer se nije odazivao na  pozive Osnovnog suda u Gradišci. On je poznat od ranije po činjenju krivičnih djela.

Policijska uprava Gradiška saopštila je da se napad dogodio juče oko 11.35 časova u mjestu Romanovci kod Gradiške. Istakli su da  Lj. Đ. terete da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje

- Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Gradišci sudski policajci su u dvorištu kuće zatekli Lj. Đ. koji je držao nož i motiku. On je prijeteći  nasrnuo na policijske službenike, nakon čega je savladan i lišen slobode. O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv Lj.Đ za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje - navodi se u saopštenju.

Iz PU  Gradiška istču  da  osuđuju svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana