Novljanin koji je zapalio kafić čeka odluku tužioca

Nebojša Tomašević
Novljanin koji je zapalio kafić čeka odluku tužioca

NOVI GRAD – Siniši Bajiću iz Novog Grada koji je osumnjičen da je zapalio kafe bar “Star” u tom gradu, na teret se stavlja krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i paljevina.

Prema nezvaničnim informacijama Bajić je u četvrtak popodne ušao u kafić “Star”, unio kantu benzina, zamolio goste da izađu, polio benzin po objektu i zapalio ga. Nezvanično, radnik kafića je pokušao da ga savlada ali je Siniša uspio da zapali cijeli objekat.

Povrijeđenih, srećom, nije bilo.

Kako saznajemo on je još uvijek na ispitivanju u policiji, a postupajući tužilac će odlučiti da li će biti pušten ili predat Tužilaštvu na dalje postupanje.

 - Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni S.B. 27. juna oko 16.55 časova upotrebom zapaljive tečnosti zapalio unutrašnjost ugostiteljskog objekta u Novom Gradu- saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Dodali su da su požar ugasili pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Novi Grad te da je objekat u potpunosti izgorio, dok nije bilo posljedica po lica.

- Obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor kojem će po kompletiranju predmeta protiv S.B. biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela paljevina i izazivanje opšte opasnosti - rekli su u policiji.

Kako saznaje portal Crna hronika,  Bajić je odlučio da zapali objekat nakon svađe i nesuglasica sa vlasnikom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana