Novi Sad: Eksplodirala bomba ispod automobila direktora JP “Urbanizam”, dvije osobe povrijeđene

Blic
Novi Sad: Eksplodirala bomba ispod automobila direktora JP “Urbanizam”, dvije osobe povrijeđene

Novi Sad - Dvije osobe su povrijeđene u eksploziji bombe ispod “citroena”, koji je bio parkiran u Tolstojevoj ulici, u Novom Sadu, ispred kafića “Hogar”.

Bomba je eksplodirala ispod službenog automobila Tomislava Bokana, direktora JP „Urbanizam” i predsjednika pokreta „Dinara Drina Dunav” i Romske demokratske stranke.

Bokan je potvrdio da je bomba bačena ispod njegovog službenog auta.

- Radi se o mom službenom automobilu, vozač je došao u kafić da se vidi sa svojim rođenim bratom i parkirao je ispred kafića, a odmah nakon toga začula se jaka eksplozija - rekao je Bokan.

On je kazao da navodno postoji neka žena koja je videla, kako je objasnio, “mlađeg muškarca koji je sa kapom i bijelim rukavicama prošao pored automobila i nešto bacio ispod”.

Bokan kaže da prethodnih dana nije primao nikakve prijetnje.

- Eksploziju vidim kao upozorenje, a motivi mogu biti politički, ali i to što sam direktor JP „Urbanzam”. Daćemo šansu policiji i nadam se da će vrlo brzo otkriti počinioca. Ako ga uskoro ne otkriju onda je ugrožena bezbednost svih građana Novog Sada – kaže on.

Prema njegovim riječima bombu je bacio nepoznati muškarac koji je laganim hodom prošao pored automobila.

Policija se nalaze na licu mjesta, kao i ekipe Hitne pomoći, a ulica je blokirana zbog uviđaja i istrage.

Potvrđeno je da su povrijeđene dvije osobe - muškarac i žena.

P.K. iz Novog Sada rođen 1950. godine zadobio je teže povrede u predjelu lopatice, on je van životne opasnosti i biće zadržan na daljem liječenju u Kliničkom-centru Vojovodine.

B.L. iz Novog Sada rođena 1966. godine je zadobila lakše povrede butine i nakon ukazane ljekarske pomoći u Urgentnom centru biće puštena kući .

Starijem muškarcu povrijeđeno je rame, a jednoj ženi članak. Oštećeno je nekoliko automobila okolo.

Novosadska policija potvrdila je da je bomba eksplodirala i uskoro bi trebalo da stigne i zvanično saopštenje iz policije. Vatrogasci i policija su na terenu.

Bokan je rekao da navodno postoji neka žena koja je vidjela, kako je objasnio, "mlađeg muškarca koji je sa kapom i belim rukavicama prošao pored automobila i nešto bacio ispod".



Ocevidac je rekla da je vidjela muškarca sa bijelim rukvicam kako se udaljava sa mjesta nesreće.

Istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Tatjana Đurašković rekla je da je uviđaj završen i da se čeka Parking servis kako bi podigao vozilo i kako bi se vidjela oštećenja i krater.

Ona je dodala da je u neposrednohj blizini oštećno oko 10 autombila, da je uviđaj gotovo, ali da više detalja ne može da iznese, jer dalja istraga treba da pokaže šta se tačno dogodilo.

Bokan: Potrebno hitno reagovanje bezbjednosnih službi

Predsjednik Narodnog pokreta “Dinara-Drina-Dunav” /NP DDD/ Tomislav Bokan istakao je da eksplozija bombe ispod njegovog službenog vozila u Novom Sadu zahtijeva hitno reagovanje policije i bezbjednosnih službi.

- Samo zahvaljujući sreći izbegnute su fatalne posledice po nedužne prolaznike. Ovaj događaj zahteva hitnu reakciju policije i bezbednosnih službi, koje su dužne da zaštite sve građane Novog Sada, naveo je u saopštenju Bokan, čiji pokret je dio vladajuće koalicije u Novom Sadu.

Bokan, koji je direktor novosadskog Javnog preduzeća “Urbanizam”, istakao je da ga bomba nije uplašila, niti pokret na čijem je čelu.

- Oni koji misle da mogu da seju strah, mržnju i netoleranciju u Novom Sadu treba dobro da razmisle o tome šta rade, ali i da znaju da se ne plašimo. Na ovaj način nas samo uveravaju da smo na pravom putu. U svoje ime, kao i u ime Narodnog pokreta, poručujem im da nikada nećemo pokleknuti, naveo je Bokan.

On smatra da su nepoznati zločinci danas poslali jasnu poruku gradu Novom Sadu, ali i cijeloj državi Srbiji, da ne prezaju ni pred čim kako bi ostvarili svoje namjere.

- Činjenica da je bomba eksplodirala usred bela dana, u naseljenom delu grada, te da su povređeni prolaznici, a da su se na samo nekoliko stotina metara od mesta eksplozije igrala deca, govori o drskosti i bezdušnosti napadača koji moraju biti što pre pronađeni, naglasio je Bokan.

On je podsjetio da su nedavno ispisani grafiti upozorenja “Smrt dođošima!” i “Dođoši marš iz Vojvodine!” na prostorijama Pokreta u novosadskoj Radničkoj ulici.

- Danas se desila eksplozija bombe. Sve to, nesumnjivo, ima za cilj da nam stavi do znanja da za nas nema mesta u Novom Sadu. Ali, posle svega, naša politička borba će biti još snažnija, jer nas ni ova bomba nije uplašila u nameri da nastavimo politički rad u zacrtanom smeru, naveo je Bokan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana