Novi Grad: Napadač izboden u kući ljubavnice

Goran Obradović
Novi Grad: Napadač izboden u kući ljubavnice

Novi Grad - Dragan Vujin (29) iz Novog Grada zadobio je teške povrede i uhapšen je kada je u nedjelju uveče u selu Ćele kod Novog Grada napao porodicu svoje ljubavnice Slavice Jelisavac (38), a tom prilikom njena kćerka Dragana (19) ga je četiri puta ubola nožem u nogu.

Slavičin suprug Milan (40) ispričao je da su prije napada u nedjelju supruga i on otišli ranije na sprat kuće u sobu da spavaju.

- Vujin je oko 22.15 časova ušao u kuću na kojoj su ulazna vrata bila otključana. Potom je ušao u sobu u kojoj sam bio sa suprugom. Vidio sam ga kad je otvorio vrata i odmah je skočio na krevet i počeo da nas udara pesnicama - istakao je Jelisavac.

On je dodao da je tada u sobu utrčao njegov maloljetni sin koji je pokušao da mu pomogne, ali je Vujin počeo i njega da udara.

- Dok smo se borili sa njim u sobu je došla i kćerka Dragana koju je Vujin pokušao da udari, ali je ona uspjela da se izmakne i ubola ga je nekoliko puta nožem. Tada smo ga savladali i sin je legao na njega, a ja sam uspio da ga vežem konopcem i pozovem policiju koja je stigla za 25 minuta - ispričao je Jelisavac.

Istakao je da mu je poznato da je njegova supruga bila Vujinova ljubavnica i da ga je zbog toga napao i pretukao 2006. godine.

- Tada sam to prijavio policiji i sud je presudio u moju korist. On je bio dužan da mi plati četiri hiljade maraka odštete, ali to nije uradio. Vujin je i 21. jula ove godine upao u moju kuću i počeo da me tuče. Pobjegao sam u toalet i sakrio se, a on je razbio vrata. Čuo sam kako je to veče pitao Slavicu da ide da živi sa njim. Ona je pristala i otišla kod njega, ali se isto veče vratila - dodao je Jelisavac.

Prema njegovim riječima, nije se razveo od supruge zbog djece, jer im je potrebna majka. Naveo je da mu je Slavica rekla da nema ništa sa Vujinom.

Dragana Jelisavac ispričala je da je u nedjelju uveče sjedila u sobi u prizemlju kuće sa bratom i mlađom sestrom i gledala film.

- Odjednom sam čula kako je nešto palo na gornjem spratu, a brat je odmah otrčao u sobu kod roditelja. Iz straha sam uzela nož koji se nalazio na stolu i otišla da vidim šta se dešava. Kad sam ušla u sobu vidjela sam Vujina koji se tukao sa mojim ocem i bratom, a pokušao je i mene da udari nogom. Kada sam vidjela krv na svom bratu sve mi se pomutilo i izbola sam Vujina - rekla je Dragana.

Dragana je dodala da joj je otac kada je vidio šta je uradila  odmah oteo nož iz ruku.

- Kada smo ga vezali on je počeo da plače i govorio je da živi još hiljadu godina da to ne bi ponovio, da mu je došla kazna i da mora platiti četiri hiljade maraka, a da nema novca - istakla je Dragana.

Ona je ispričala i da je Vujin problematičan, a i da je ranije pred njom tukao njenu majku. Milan Jelisavac je ispričao i da je Vujin mnogo krupniji i jači od njega i da je samo zahvaljujući svojoj djeci uspio da preživi napad.

- Kada je došla policija, Vujin je počeo da im zahvaljuje i govori im da su ga spasili. Da smo htjeli da ga ubijemo uradili bismo to odmah, a ne bismo zvali policiju. Taj čovjek nas već godinama maltretira i kad god prođe pored naše kuće dobacuje nam i vrijeđa nas. Molili smo sve institucije da mu zabrane prilaz, ali niko to nije uradio - rekao je Jelisavac.

On je istakao da je policija od njega oduzela pušku koja mu je ostala iz rata i da nisu pretresli kuću Vujina koji često puca sa balkona, kao i da ne može da vjeruje da će policija podnijeti i prijavu protiv njegove kćerke koja je štitila svoju porodicu.

Slavica Jelisavac ispričala je da je ranije bila u ljubavnoj vezi sa Vujinom, ali da više nije i da ga se plaši, jer ju je više puta istukao.

Izvještaji tužilaštvu

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su, navodeći samo inicijale, da im je tokom uviđaja Milan Jelisavac predao automatsku pušku i sedam metaka.

- Protiv Dragana Vujina biće podnesen izvještaj zbog nasilničkog ponašanja, protiv Jelisavca zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, a protiv njegove kćerke Dragane biće podnesen izvještaj tužilaštvu zbog krivičnog djela teške tjelesne povrede - istakli su u CJB Banjaluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana