Novi detalji ubistva žene u Gradačcu, poznat identitet žrtve i ubice

Dnevni Avaz
Foto: Radio Gradačac

GRADAČAC -U naselju Požarike u Gradačcu sinoć je ubijena Hazima H. Osmanhafizović, saznaje portal "Avaza".

Nju je usmrtio Mehmed Selimović, koji je brzo nakon toga uhapšen.

Selimović je poznat na području Gradačca, navodi „Avaz“, a riječ je o oosobi za koju policija zna da uživa u narkoticima i koji ima psihičke probleme. Za sada nije poznat motiv ubistva i on se utvrđuje.

Iz policijskih izvora portal saznaje da je muškarac stariju ženu usmrtio u prisustvu jednog mladića koji je u ovom predmetu svjedok, a ne osumnjičeni.

Žena je najvjerovatnije usmrćena tupim predmetom, navodno kamenim blokom.

Policija je saopštila da je oko 19.40 časova Policijskoj stanici Gradačac prijavljeno je da se čuje vika i galama u naselju Požarike u Gradačcu, a zatim je ponovo prijavljeno da se na istoj lokaciji u neposrednoj blizini osnovne škole Požarike nalazi tijelo ženske osobe bez znakova života.

- Na mjesto događaja upućeni su SHMP Doma zdravlja Gradačac, policijski službenici PS Gradačac i istražitelji OKP PU Gradačac, te su potvrđeni navodi prijave, konstatovana je smrt ženske osobe, a o događaju je upoznata i dežurna tužiteljica KTTK-a, koja će rukovoditi uviđajem na mjestu događaja.

Uviđaj će izvršiti istražioci Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i PU Gradačac.

-S tim u vezi, jedno lice koje se dovodi u vezu sa navedenim događajem je privedeno u službene prostorije PU Gradačac - navela je sinoć portparolka Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana