Novi detalji ubistva i samoubistva u Zavidovićima: Radnicu pekare upucao dok je stajala za pultom

Nebojša Tomašević
Novi detalji ubistva i samoubistva u Zavidovićima: Radnicu pekare upucao dok je stajala za pultom

ZAVIDOVIĆI - Aida Dendić (33) stajala je za pultom u pekari kada je unutra s lovačkom puškom ušao Mersud Halilović (45) i ispalio u nju smrtonosni hitac, a ubrzo potom ubio sebe, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Tragičan zločin desio se sinoć u pekari “Central” u Zavidovićima do koje se Halilović najverovatnije dovezao vozilom “mercedes” koje je pronađeno ispred pekare. Izvor blizak istrazi nam je rekao da je u trenutku ubistva u pekari bio još jedan radnik, ali dalje od pulta dok nije bilo gostiju. Oružje kojim je počinjen zločin pronađeno je pored Halilović.

- Pretpostavlja se da je Halilović čekao povoljan trenutak da njegova žrtva ostane sama. Istražuje se mogući motiv ovog ubistva i oni nisu bili u braku niti su srodnici te se istražuje jesu li imali neku drugu vrstu veze - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko - Dobojskog Kantona Elvedin Fišek kazao je da je sinoć u 21.17 časova pucnjava prijavljena Policijskoj stanici Zavidovići.

 - Uviđaj je trajao do 1.35. časa, a na licu mjesta identifikovana je žrtva, radnica pekare D.A. (33), te muškarac H.M. (45). Pretpostavlja se da je  H.M. ubio D.A. te potom izvršio samoubistvo. Na to ukazuju prvi rezultati istrage i izjave svjedoka. Radi se na utvrđivanju motiva ubistva i samoubistva, ali prema izjavama svjedoka, žena i muškarac nisu bili u srodstvu niti u bračnoj vezi, ali će se vještačenjima utvrđivati da li su bili u nekim drugim relacijama, vezi ili sukobu -  rekaoje  Fišek.

Pojasnio je da su uviđaj i istragu ovog slučaja u obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK  pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana