Novi detalji: Poznato čija je krv nađena na vozilu kojim je udarena mala Danka

GS
Novi detalji: Poznato čija je krv nađena na vozilu kojim je udarena mala Danka

BEOGRAD- Tragovi krvi nađeni u službenom vozilu "Vodovoda" iz Bora pripadaju jednom od dvojice osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić (2), potvrdio je advokat Milinko Jovanović, branilac optuženog Radoslava Dragijevića (73).

Radoslav je, da podsjetimo, osumnjičen da je pomagao sinu Dejanu Dragijeviću (50) da sakrije tijelo djevojčice, a osim Dejana za ubistvo male Danke osumnjičen je i Srđan Janković (50) iz sela Luka.

Nakon kontrole čak 17 automobila koji su kobnog 26. marta ušli u Banjsko polje, pregledano je detaljno i službeno vozilo radnika “Vodovoda” u kom su pronađeni tragovi krvi koji su poslati na analizu. Iako je postojala vjerovatnoća da je krv pripadala djevojčici, analiza je pokazala nešto drugo.

Mnogo vještačenja

– Veliki broj vještačenja je odrađen, najprije one analize koje bi bile od velike koristi da se ovaj slučaj privede kraju. Međutim, ne postoje nikakva poklapanja, DNK djevojčice nije nađen u vozilu kojim su je navodno udarili, a krv koja je nađena, pripada jednom od osumnjičenih – objasnio je za Kurir advokat Jovanović.

Prema riječima advokata, istraga zasad stoji u mjestu, a tužilaštvo ima rok malo više od dva mjeseca kako bi podiglo optužnicu s obzirom na to da je zakonski rok za podizanje optužnice šest mjeseci, prenosi ATV.

– Zasad nema pomaka, čekaju se dalji koraci tužilaštva, s obzirom na to da su obojica uhapšenih povukli priznanje da su ubili djevojčicu i da nema adekvatnih dokaza, kao ni svjedoka. Ukoliko tužilaštvo u tom roku ne podigne optužnicu, osumnjičeni se mogu naći na slobodi, međutim, zbog kompleksnosti slučaja, pretpostavljam da do toga neće doći – kaže Jovanović.

Podsjetimo, Danki se 26. marta izgubio svaki trag nakon što je s majkom došla u Banjsko polje, a 4. aprila policija je uhapsila Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50), radnike borskog “Vodovoda”, zbog sumnje da su ubili dijete i potom sakrili njeno tijelo. Oni su tada u policiji priznali zločin, ali se kasnije pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru Srđan branio ćutanjem, dok je Dejan priznao da je golim rukama zadavio Danku. Međutim, poslije niza ispitanih svjedoka i odrađenog velikog broja vještačenja, obojica su tražila da dopune svoje iskaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana