Novi detalji o napadaču iz Nevesinja

N.T.
Novi detalji o napadaču iz Nevesinja

NEVESINjE - Napadač koji je uz povike "Alahu ekber" sinoć pucao na policiju u mjestu Zovi Do u Nevesinju, nakon čega je likvidiran, kod sebe nije imao dokumenta, a utvrđeno je da je on skoro pola godine boravio na tom pordučju i provljaivao u kuće po selima i krao sve što nađe, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Prema našim saznanjima on je u posljednje vrijeme boravio u napuštenoj kući u Nevesinju i pretpostavlja se da je oružje negdje našao u okolnim kućama u naselju Zovi Do. Napadač kod sebe nije imao nikakva dokumenta i biće rađena DNK analiza kako bi se utvrdilo o kome je riječ i da li je osoba za kojom se traga i koja je bezbjednosno interesantna.

- Postoje određene indicije koje ukazuju da je on provaljivao u kuće u kojima trenutno niko ne boravi te je iz njih krao sve što bi našao. Kod njega su pronađeni lična karta i vozačka jednog mještanina s područja Nevesinja koje su ukradene još u februaru ove godine. Pretpostavljamo da je on u tim krađama pronašao i  oružje i bombe  koje su možda zaostale iz proteklog rata, ali se to istražuje - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da sve ukazuje da je poemnuti duže vrijeme provaljivao po kućama na području Nevesinja i Berkovića.

Pojasnio je da je do incidenta došlo nakon što su mještani sela Zovi Do shvatili da je neko ukrao ovcu pa su pratili tragove,a  i viđen je nepoznat čovjek.

- Oni su otišli do te napuštene kuće koja je inače ruševna i nema pola krova te su uočili čovjeka koji se skrivao na tavanu. Pozvali su policiju i taj napadač je onda napao na njih. rekao je naš izvor i dodao da se nastavlja istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog terorističkog čina.

Povezane vijesti

Policija otkriva detalje akcije u Nevesinju: Napadač uzvikivao 'Alahu egber'(VIDEO)

Ubijeno lice koje je pucalo i bacalo bombe u nevesinjskom selu Zovi Do!

Napadač u nevesinjskom selu je migrant, policija ga uhapsila

Nevesinje: Ista osoba koja puca iz napuštene kuće, ranije bacila bombu na mještanina!

Drama: Policija opkolila objekat iz kojeg puca nepoznato lice

Drama u Hercegovini: Pucnji i detonacije u Nevesinju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana