Novi detalji o akciji „Modus“: Osumnjičeni za šverc drogom pred tužiocem

Nebojša Tomašević
Novi detalji o akciji „Modus“: Osumnjičeni za šverc drogom pred tužiocem

BANjALUKA – Boris Pavlović (29) iz Banjaluke, koji je uhapšen u akciji „Modus“ sa oko tri kilograma marihuane i 128 grama kokaina, predat je u nadležnost Okružnog tužilaštva u Banjaluci.

- Osumnjičenom se na teret stavlja da je od januara do  20. februara ove godine  u stanovima koje koristi držao i prodavao opojne droge marihuana i kokain korisnicima na području Banjaluke-saopšteno je iz Okružnog tužilaštva u Banjaluci.

Pavloviću se na teret stavlja da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Portparol tužilaštva  Maja Đaković Vidović je kazala da će postupajući tužilac osumnjilenog ispitati i nakon toga će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena.

Kako je ranije saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka tokom akcije „Modus“ izvršeni su pretresi na dvije lokacije na području Banjaluke, kao i  vozila, koje koristi osumnjičeno lice.

-  Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 2,98 kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 128 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, oko 313 grama nepoznate praškaste materije- rekli su u policiji.

Dodali su da je je  nađen i novac u različitim apoenima u ukupnom iznosu od 2.020 KM i 1.410 evra, dvije mrvilice za opojnu drogu, tri digitalne vage, više mobilnih telefona, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana