Novi detalji o akciji „Klaster": Privedeno deset osoba, zaplijenjeno 165.000 KM

N.T.
Foto: Ilustracija

BANjALUKA – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u akciji „Klaster" uhapsili su deset osoba zbog organizovanog kriminala i drugih krivičnih djela, a oduzeto je 165.000 KM, saopšteno je iz pomenute aghencije.

Prema nezvaničnim informacijama akcija usmjerena je na otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela koja se odnose na falsifikovane diplome.

Tokom akcije pretresei su obavljeni na 18 lokacija na području Bijeljine, Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Prijedora, Kozarske Dubice, Brčkog, Travnika i Mostara.

"Prilikom pretresa do sada su otkriveni i privremeno oduzet novac u iznosu od 165.000 KM, poslovna dokumntacija, računari kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela" saopštila je SIPA.

Prema njihovom saopštenju osumnjičeni se terete za organizovani kriminal, nedopuštenu trgovinu i pranje novca propisana Krivičnim zakonom BiH, kao i za podstrekavanje, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje ili uništenje službene isprave i krivotvorenje službene isprave  iz krivičnih zakona Republike Srpske, FBiH i Brčko Distrikta.

U SIPA su istakli da je akcija „Klaster" još u toku i da će javnost o rezultatima biti obavijštena kada se ona okonča.

Portparol SIPA Jelena Miovčić istakla je da je akcija rezultat višemjesečne istrage.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana