Palo 19 osumnjičenih dilera sa dva kilograma droge

N.T.
Palo 19 osumnjičenih dilera sa dva kilograma droge

BANjALUKA – Policija je u okviru akcije "Eskadron" uhapsila 19 osoba iz Banjaluke zbog sumnje da su se bavili šverca narkoticima i zaplenila oko 900 grama kokaina i oko 1.1 kg marihune te 35.000 KM.

Ovo je na konferenciji za novinare rekao načelnik PU Banjaluka Đurica Vukelić koji je naveo inicijale uhapšenih. Vukelić je rekao da su u akciji uhapšeni V.M., B.Đ., A.Ć., D.P., M.L., G.S., S.S., M.Ć., V.M. M.T., M.B., D.J., D.P., A.R., B.M., A.P., Z.V., Z.B. i M.R. svi iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga..

Istakao je da se za dva lica koja su obuhvaćena akcijom „Eskadron" se intezivno traga, dok se lice R.P. iz Banjaluke, nalazi u pritvoru. Prema njegovim riječima -akcija je trajala više mjeseci a u okviru nje obavljeno je više pretresa i saslušano na  desetine svjedok

- U okviru akcije na osnovu naredbi Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka danas su izvršeni pretresi na više lokacija na području Grada Banjaluka. 

Ukupno je pronađeno i oduzeto ukupno oko 900 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, 1 100 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, novac u iznosu od 35 000 KM, oprema za pakovanje, više digitalnih vaga za precizno mjerenje i mobilnih trlefona, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela- rekao je Vukelić.

Prema njegovim riječima tokom akcije je lakše povređen jedan pripadnik Specijalne antiterorističke jedince lakše povrijeđen.

- Osumnjičeni lice je pustilo psa kane korso na policiju. Tom prilikom upotrebilinsu policajci oružje da se odbrane i došlo do rikoštea i ranjen je lakše jedan pripadnil SAJA - rekao Vukelić i dodao da je u toku ispitivanje osumnjičenih.

Kako su rekli u ranije rekli u policiji akcija "Eskadron” usmjerena je na otkrivanje i sprečavnje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.   

Prema informacijama iz policije  ovom akcijom razbijena je  kriminalna grupa za koju se sumnja da se duži vremenski period bavila preprodajom droge na području Grada Banjaluka.  

Većina uhapšenih ima policijski dosije.

Akciju "Ekadron" sproveli su pripadnici PU Banjaluka u saradnji sa  Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, U akciji su učestvovali i pripadnici Specijalna antiterorističke jedinice i Žandarmerije RS.

Uhapšeni su sprovedeni u PU Banjaluka na kriminalističku obradu.  U policiji su rekli da se sve mjere i radnje u okviru akcije realizuju se pod nadzorom Okružog javnog tužilaštva Banjaluka i Okružnog suda Banjaluka.

- Nakon završene kriminalističke obrade lica će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka- rekao je Vukelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana