Nezakonito iskopao šljunak na poljoprivrednom zemljištu

GS
Nezakonito iskopao šljunak na poljoprivrednom zemljištu

LAKTAŠI - Laktaška policija pokrenula je istragu protiv D.Z. iz Laktaša zbog sumnje da, na poljoprivrednom zemljištu, nelegalno vrši iskop i eksploataciju šljunka.

U Policijskoj upravi Banjaluka navode da se istraga sprovodi u cilju dokumentovanja krivičnog djela protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja.

-Policijski službenici izvršili su uviđaj na poljoprivrednom zemljištu u Laktašima, a tom prilikom je utvrđeno da se vrši nelegalni površinski iskop i eksploatacija kamenog – šljunkastog minerala, te da se D.Z. iz Laktaša može dovesti u vezu sa izvršenjem tog krivičnog djela - saopštila je PU Banjaluka.

O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci koje je naložilo da se nakon kriminalističke obrade D.Z, te dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv njega dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

-O svemu je obaviješten je Republički privredni inspektor i Republički rudarski inspektor Inspektorata Republike Srpske, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti - navode u PU Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana