Nezadovoljstvo postupanjem advokata u sudskom sporu motiv otmice?

Nebojša Tomašević
Foto: Dragan Škuletić/Direkt-portal

TREBINjE – Motiv otmice advokata Dragana Škuletića kojeg su presrela tri lica u Trebinjskom naselju Bregovi i natjerali da vozi na određenu lokaciju, jeste njegovo zastupanje u jednom sporu, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Zbog ove otmice uhapšen je i pritvoren M. K. (24) iz Trebinja i on je, kako saznajemo sin preduzetnika čija je firma bila u sporu sa drugom stranom koju je zastupao pomenuti advokat. Navodno je osumnjičeni bio nezadovoljan radom tog advokata

zbog čega je i organizovana ova otmica kako bi advokat uradio nešto u predmetu.

Otmica se desila u nedjelju uveče kada su tri osobe popriječile put advokatu te nasilno ušli u njegovo vozilo i naredili mu da vozi na određenu lokaciju.

Prema nezvaničnim informacijama, lokacija je bila put ispod obližnjeg mosta, takođe u naselju Bregovi.

Iz Okružnog tužilaštva u Trebinju koje rukovodi istragom saopšteno je da su sinoć oko 23.10 časova primili prijavu advokata Dragana Škuletića iz Trebinja o ovom slučaju.

- Prijavio je da su ga tri nepoznata lica popriječila put u Trebinju i da su mu uz primjenu prijetnje naredili da se odveze na određenu lokaciju te da preuzme određene mjere koje se tiču njegovog poslovnog odnosa sa određenim licima – saopšteno je iz OJT Trebinje.
Pojasnili su da je odmah nakon prijave tužilaštvo kontaktiralo službenike policijske uprave Trebinje i preduzete su mjere i radnje u cilju identifikacije lica.

- Jedna osoba je identifikovana, a radi se o licu M.K. iz Trebinja (24) koji je uhapšen i na osnovu prijedloga Tužilaštva tom licu je određen pritvor. Nastavlja se dalji rad i postupanje u saradnji sa službenicima policijske uprave u cilju dokumentovanja djela i identifikacije ostalih počinilaca- saopšteno je iz OJT Trebinje.

Iz Policijske uprave Trebinje ranije je saopšteno da su rasvijetlili krivično djelo otmica.

- Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 25. oktobra 2024. godine, Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju predali lice inicijala M.K. iz Trebinja koje je istog dana lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo otmica. Uz lice je tužilaštvu u Trebinju ponesen i o počinjenom krivičnom djelu-stoji u saopštenju.

Pojašnjavaju da je policiji  24. oktobra 2024. godine lice D.Š. iz Trebinja prijavilo da su mu 23. oktobra, oko 19 časova tri nepoznata lica preprečila put, bez njegovog odobrenja ušla u putnički automobil i uz prinudu se vozili s njim određeni dio puta.

- Odmah po zaprimanju prijave, policijski službenici su obavijestili Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se preduzmu sve mjere i radnje s ciljem otkrivanja počinioca i dokumentovanja krivičnog djela otmica. Policijski službenici Policijske uprave Trebinje, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju nastavljaju dalji rad na identifikaciji druga dva lica koja su učestvovala u izvršenju krivičnog djela.

Trebinjski advokat Dragan Škuletić medijima je izjavio da se u Trebinju se ne osjeća sigurno.

- Ne osjećam se bezbjedno u Trebinju. Radeći svoj posao kao advokat, u situaciji sam da mi se pripisuje da sam ja taj koji pokreće sporove, da upravljam sudstvom, to su toliko apsurdne i besmislene tvrdnje, da to pokazuje jedno stanje svijesti iz kojeg zaista mogu da proisteknu veći problemi - rekao je Škuletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana