Nestali Brčak pronađen mrtav, njegov sugrađanin uhapšen zbog otmice

Nebojša Tomašević
Nestali Brčak pronađen mrtav, njegov sugrađanin uhapšen zbog otmice

BRČKO- Tijelo Brčaka F.M. (80) čiji je nestanak prijavljen dan ranije pronađeno je juče na područu sela Jagodnjak, dok je policija tokom istrage na utvrđivanju okolnosti nestanka F.M. uhapsila njegovog sugrađanina B.A. (38) zbog sumnje da je počinio otmicu.

Policija Brčko distrikta BiH je u ponedjeljak u 10.23 časova zaprimila prijavu da je F.M. u jutarnjim časovima otišao do grada da se nađe sa geometrom, ali da se ne javlja na telefon i da je njegovo vozilo pronađeno otključano kod Partizanskog groblja.

Odmah nakon prijave policijski  službenici su pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH pokrenuli istragu na pronalasku nestalog.

- Tokom provođenja istražnih radnji na pronalasku  F.M. i utvrđivanja okolnosti pod kojima je nestao, policiji je 1. juna oko 18 časova prijavljeno da se na području sela Jagonjak nalazi mrtav stariji muškarac.

Policija je izašla na lice mjesta  kao i dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Tokom uviđaja utvrđeno je da je riječ o nestalom F.M.-naveli su iz policije.

Danas će biti obavljena obdukcija u cilju utvrđivanja uzroka smrti F.M.

-Policija Brcko distrikta BiH je tokom provodenja intenzivnih mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti nestanka lica F.M. uhapsila je B.A. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo otmice - navode iz policije.

Istakli su da se nastavlja istraga u cilju rasvjetljavanja okolnosti nestanka i smrti F.M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana