Nestala dvojica ribara u Savi, policija i ronioci pretražuju rijeku

GS
Foto: Klix.ba

BRČKO - Policijski službenici u Brčko distriktu, skupa s roniocima, intenzivno tragaju za dvojicom ribara koji su nestali u subotu, potvrđeno je za portal Kliks.

Policiji Brčko distrikta juče je prijavljen nestanak dvojice ribara koji su dan ranije pecali u rijeci Savi, a dosadašnje aktivnosti nisu rezultirale njihovim pronalaskom.

"Policiji Brčko distrikta BiH juče u 11:20 sati jedna osoba je prijavila da je njen brat P.R. zajedno sa svojim prijateljem S.N. prethodnog dana oko 14 sati otišao na pecanje na rijeku Savu, da su koristili čamac i da se do trenutka prijave nisu vratili kući, a da je automobil od P.R. pronađen u blizini obale rijeke Save nedaleko od kružnog toka Gredice", rekao je portparol brčanske policije Dževida Hukićević.

Odmah nakon prijave o događaju je upoznata Granična policija, a policijski službenici Policije Brčko distrikta su preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na pronalasku nestalih osoba.

"Potraga je nastavljena i danas, a provode je Policija Brčko distrikta i spasilačko-ronilački klub Nemo. Korišten je sonar, ronioci su vršili pretragu, ali za sada bez rezultata", navela je Hukićević.

Potraga za nestalim osobama će biti nastavljena sutra.

Brčko ribari nestanak potraga

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana