Nenad Radinković uhapšen zbog otmice!

N. T.
Nenad Radinković uhapšen zbog otmice!

BANjALUKA - Nenad Radinković iz Banjaluke. odranije poznat policiji po mnogim krivičnim djelima, uhapšen je zbog sumnje da je oteo jednog poznanika te od njegove porodice tražio više stotina hiljada evra, potvrđeno je "Glasu Srpske". Prema riječima izvora bliskog istrazi on je čak dobio dio novca kojeg mu je porodica otetog platila, a osumnjičeni je naknadno uhapšen.

- Osumnjičeni je iznajmio vikendicu izvan Banjaluke gdje odveo tog čovjeka te je od njegovog brata tražio više stotina hiljada evra.  U vikendici ga je maltretirao tražeći novac tako da je porodica otetog dio i platila. Kasnije policija uspjela da otkrije ko stoji iza svega i otmičar je brzo uhapšen prije nego je dobio sav traženi novac-rekao je naš izvor.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći njegove inicijale, saopšteno je da je pomenuti uhapšen zbog više krivičnih djela.

- Za navedeno lice N.R. postoje osnovi sumnje da je počinilo krivično djelo sprečavanje dokazivanja, a da je prethodno dana 17/18.05.2024. godine izvršilo krivična djela otmica i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija-navedeno je u saopštenju.
Istakli su da je N.R. danas predat u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske,.
Akciju hapšenja su izveli pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Radinković iza sebe ima podeblji kriminalni dosije i lani je hapšen zbog sumnje da je  zajedno sa još jednom osobom u Laktašima pretukao mladića. 

On je u javnosti poznat po saobraćajnoj nesreći u kojoj je 2011. godine poginuo Nikola Đurović. Radinković je za to dobio četiri godine zatvora, a nakon presude je pobjegao u Francusku. Tamo je uhapšen 2013. godine krijumčarenja oružja. On je uhapšen u francuskom gradu Gones, nakon što je zajedno sa saradnicima  automobilom u Francusku prokrijumčario  11 "kalašnjikova", 17 pištolja, tri "škorpiona“, osam automatskih pištolja, 20 okvira s municijom i pet prigušivača.
Zbog ovog slučaja, Radinkoviće je, navodno, osuđen na osam godina zatvora.

Za njim je bila i raspisana potjernica jer se nije odazvao na izdržavanje kazne zatvora za saobraćajku i uhapšen je po Interpolovoj poternici u junu 2018. godine uhapšen u Briselu. Krajem oktobra izručen je u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana