Nenad Nešić prijavljen tužilaštvu zbog zaključivanja lažnog sporazuma

Nebojša Tomašević
Nenad Nešić prijavljen tužilaštvu zbog zaključivanja lažnog sporazuma

BANjALUKA - Protiv bivšeg direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske“ Nenada Nešića i direktora firme "HHH" Aleksandra Šljivića podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu zbog zaključivanja lažnog sporazuma na osnovu kojeg je Šljivić nezakonito dobio koncesiju za eksploataciju kamena krečnjaka, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Saznajemo da su Nešić i Šljivić prvo potpisali ugovor o rekonstrukciji puta Lukavica - Pale   na dionici "Jasik- Triangla" u dužini od 3,9 kilometara.

- Nakon toga zaključili su lažni sporazum kojim su definisali uslove vezane za realizaciju ranijeg ugovora. Na osnovu toga Šljivić je dobio povoljniji položaj i sa Vladom Republike Srpske zaključio ugovor o koncesiji za iskop kamena krečnjaka na ležištu Rogoušići. Zahvljujući tom lažnom sporazumu nije bio raspisan javni poziv za dodjelu koncesije pa je zaobiđena zakonska procedura - rekao je naš izvor.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći inicijale,  saopšteno je da Nešića i Šljivića terete za nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i falsifikovanje isprave.

- Sumnja se da je N.N. kao odgovorno lice privrednog društva iz Banjaluke i  A.Š. kao odgovorno lice privrednog društva iz Pala, u namjeri pribavljanja protivpravne koristi za privredno društvo iz Pala, potpisali i ovjerili pečatima privrednih društava koja su zastupali lažni sporazum. Na osnovu toga, pravno lice iz Pala je bez sprovođenja procedure javnog nadmetanja za dodjelu koncesije, sa Vladom Republike Srpske, zaključilo Ugovor o koncesiji za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena – krečnjaka kod Pala- rekla je portparol MUP-a RS Danica Gnjatović.

Istakla je da je protiv osumnjičenih izvještaj podnijela Uprava kriminalističke policije MUP-a RS  Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana