Nelegalno igrali poker u “Zamu” FOTO

Nebojša Tomašević, Foto: V. Stojaković
Nelegalno igrali poker u “Zamu” FOTO

Banjaluka - Policija je u akciji “Kocka” privela vlasnika banjalučkog noćnog kluba “Zam” Ljubišu Jerkovića, njegovog sina Nemanju i Dražena Samardžića zvanog Slovenac, zbog nelegalnog igranja “teksas holdem” pokera.

Njih je policija zatekla u “Zamu”, kao i još sedam osoba, u igri pokera “teksas holdem”. Jerkovići i Samardžić su privedeni zbog sumnje da su organizovali nelegalno igranje “teksas holdema”. Oni su poslije saslušanja u policiji pušteni da se brane sa slobode.

Izvor blizak istrazi rekao je da su, osim trojice osumnjičenih, u “Zamu” zatečeni M. I., M. V., Lj. L., Z. M., D. M., S. Š. i N. B., koji su saslušani u svojstvu svjedoka.

Iz Centra javne bezbjednosti je, navodeći inicijale dvojice Jerkovića i Samardžića, saopšteno da se oni terete za neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

- Tokom akcije “Kocka” pronađeni su sto za kockanje, žetoni, karte i pištolj, kao i drugi predmeti koji će da posluže kao dokaz u krivičnom postupku. Protiv tri osobe biće podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili krivično djelo kockanje - saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Vlasnik noćnog kluba “Zam” Ljubiša Jerković nije želio da daje nikakve informacije, niti da bilo šta komentariše.

“Glas Srpske” saznaje da je policija u “Zamu” pronašla i oko 300 evra i 400 maraka, kao i dvije drvene palice. Novac je pronađen na stolu, a oduzete su četiri novčanice u apoenima od po 100 maraka, jedna od 100 evra i četiri od po 50 evra.

Izvor blizak istrazi rekao je da je policija “kockare” zatekla u noći između četvrtka i petka. U akciji je učestvovalo više policajaca koji su ušli u “Zam”.

On je dodao da je jedna od osoba koje su se kockale policajcima čak rekla: “Nema ovdje novca, ali imam ja u automobilu, hoćete da donesem?”

Nezvanično saznajemo da ilegalno igranje “teksas holdema” u Banjaluci sve češće organizuju u kafićima, pa i na benzinskim pumpama, zbog čega je policija i pojačala noćne kontrole ugostiteljskih objekata.

Privođeni Dražen Samardžić zvani Slovenac policiji je poznat odranije po krivičnim djelima. On je bio uhapšen zbog krađe vozila u akciji “Ekskalibur”. Osuđen je u junu 2006. godine na tri godine zatvora i novčanu kaznu zbog krađe automobila.

Krađa struje

Tokom akcije “Kocka” otkriveno je da se u noćnom klubu “Zam” krade struja.

Izvor blizak istrazi je rekao da su radnici “Elektrokrajine” pregledom brojila za utrošak električne energije otkrili specijalni magnet koji omogućava prikazivanje manje potrošnje. Električno brojilo je privremeno oduzeto i biće poslato na vještačenje.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana