Nekadašnji vaterpolista pokušao da udavi dijete!

Tanjug
Nekadašnji vaterpolista pokušao da udavi dijete!

ZAGREB- Nekadašnjem vaterpolisti (71) koji se po povratku iz Australije nastanio u Soline, predgrađu Korčule, zasmetala je dječija igra skakanja u more, pa je jednog od njih uhvatio za nogu i povukao ga na dno.

Nakon što je šokirani dječak izronio, zaprijetio mu je ozbiljnim povredama i bolnicom, piše lokalni portal Dubrovački vjesnik.

Sve se dogodilo na proslavi dječjeg rođendana na plaži, a majka dječaka koji je slavio 12. rođendan ispričala je da ih je bilo ukupno 11 i da su, nakon što su pojeli tortu, nastavili da se zabavljaju skačući s velikog mosta, što se nije svidjelo 71-godišnjaku.

Kako portal saznaje od stanovnika tog dijela grada, 71-godišnjak se na Soline vratio nakon što je živio u Australiji, kuću iznajmljuje, a djeci se često hvalio da je on pripadnik zlatne generacije vaterpolista KPK. Njegovo se ime nalazi među igračima KPK koji su se 1973. godine plasirali u Prvu saveznu vaterpolsku ligu Jugoslavije.

On, piše Dubrovački, kao i mnogi vlasnici kuća uz more, smatra da je bespravno izgrađen most njegovo vlasništvo, iako je Zakon o pomorskom dobru po tom pitanju nedvosmislen. Roditelji kažu da je već nekoliko puta prijetio i tjerao decu i odrasle sa "svoga mosta".

-Bila sam udaljena od mosta, ali sam primijetila da je prišao deci i počeo da viče. Odjednom ga vidim kako skače u more, roni za djecom, deca su plivala pokušavajući da pobjegnu. Međutim, uhvatio je jednog dječaka i povukao ga skroz na dno. Potrčala sam prema mostu, dječak je izronio, a čovjek mu je rekao:  „Ako još jednom dođeš na most polomiću ti noge! Ti ćeš završiti u bolnici, a ja na policiji!“ - ispričala je majka dječaka koji je slavio rođendan.

Majka je odmah pozvala policiju koja je uskoro stigla, a 71-godišnjak se sakrio u kuću, kažu roditelji. Događaj su potvrdili iz PU dubrovačko-neretvanske, prenio je hrvatski portal Indeks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana