"Nedužnu je ubio pred kućom": Komšinica o kobnoj noći u Gradačcu

GS
"Nedužnu je ubio pred kućom": Komšinica o kobnoj noći u Gradačcu

GRADAČAC - Mještane gradačačkog naselja Požarike uznemirilo je brutalno ubistvo komšinice Hazime H. koje je sinoć počinio 33-godišnji M.S.

Stotinjak metara od mjesta zločina živi Derviša Mujčinović, koja je policiji pomogla u identifikovanju žrtve.

Kaže da je njena komšinica nedužna ubijena.

I dalje u stanju šoka, Mujčinović u razgovoru za Klix.ba priča da je na mjestu događaja zatekla stravičan prizor zbog kojeg nema mira, a žrtvu ubice je prepoznala po odjeći.

"Hazimu sam prepoznala po pantalonama i majici koje je imala na sebi, ali sam veoma brzo glavu okrenula jer nisam mogla gledati taj veliki užas. Za veoma kratko vrijeme došao je njen suprug Mujo, kćerke, sin i komšije. Čula se vriska, a ja sam ispred kuće bila do tri sata ujutro, odnosno do onoga trenutka kada su Hazimu odvezli", priča Mujčinović.

Hazima i Derviša su se poznavale, a sagovornica za svoju komšinicu kaže da je bila dobra i poštena osoba, koja je nedužna stradala.

"Ona tog momka nije ni poznavala. Od njene kuće do mjesta ubistva nema ni 150 metara. Jadna da je znala da će tu njen život biti završen vjerovatno ne bi ni krenula u šetnju. Sa njom je uglavnom šetao unuk, ali ga sinoć nije bilo jer je otišao na Šljivarevo. Kako je nju taj momak ubio, šta se sve dešavalo, niko ne zna. Osim Alaha i ubice", dodaje Mujčinović.

Nastavlja da su mještani veoma zabrinuti.

"Mnogo smo se prepali, posebno jer se desilo 100 metara od naših kuća. Svi se bojimo i ne znamo šta da radimo. Potražit ćemo pomoć jer sada nisi slobodan hodati putem, već moraš paziti da li će te neko napasti, udariti u leđa ili glavu. Sve ovo nas je potreslo", riječi su kojima Mujčinović završava razgovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana