Nastavljeno suđenje za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića: Đukanović tvrdi da su policajci tukli svjedoka

Nebojša Tomašević
Nastavljeno suđenje za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića: Đukanović tvrdi da su policajci tukli svjedoka

BANjALUKA - Benedi Đukanović (42), optužen za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, u banjalučkom Okružnom sudu ubjeđivao je svjedoka tužilaštva Milovana Ilića da ga je tukla policija.

Đukanović je pitao svjedoka ko ga je tukao u policiji, na šta mu je ovaj odgovorio da to ne bi komentarisao, a nakon toga i da nije tučen u policiji.

- Kako nisi tučen kada si imao vidne povrede. Nije sramota reći da su te tukli batinaši. Oni to tako rade - kazao je Đukanović.

U ovom slučaju optuženi su još Emilio Baldo (53) i nekadašnji radnik "Sektor sekjuritija" Rodoljub Gajić. Terete ih i za pokušaj ubistva Krunićevog vozača Gorana Ilića koga su ranili tokom napada na Krunićev džip.

Svjedok Milovan Ilić prisjetio se kako mu je ranije Željko Kovačević, koji je ubijen prilikom napada na Krunića, dao mobilni telefon da mu dojavi "kada njegov komšija koji ima 'audi' bude kod kuće".

- Upoznao sam ga na Manjači kada sam bio sa ocem. Jednom je došao kod nas u Šipovo. Pitao me za "audi" mog komšije koji je bio parkiran ispred prodavnice. Dao mi je telefon da javim kad vlasnik vozila bude kod kuće, a i tražio je da mu pokažem gdje živi. Shvatio sam da hoće da ukrade auto pa sam ga lagao i pokazao mu sasvim drugu kuću - rekao je Ilić.

Osim njega, svjedočila su još četiri svjedoka među kojima i policajac Marko Balešević koji je u noći zločina u Lugu kod Dervente zaustavio Đukanovića u "golfu 7".

- Kontrolom sam utvrdio njegov identitet, ali tada nije bilo raspisane potjernice za njim. On je nakon kontrole nastavio prema Derventi - rekao je Balešević.

Suđenje u ovom slučaju počelo je ispočetka zbog proteka roka od 30 dana od posljednjeg ročišta. Advokati su ponovo tražili izuzeće člana vijeća, sudije Srđana Force, ali je vijeće to odbilo jer je već ranije odlučeno da nema osnova za izuzeće. Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša. Tada je ranjen Ilić, a u razmjeni vatre ubijen je Željko Kovačević, koji je označen kao jedan od napadača. Prema optužnici, Đukanović i Baldo su sa Kovačevićem organizovali i pripremili zločin. Gajića, Krunićevog radnika i člana ličnog obezbjeđenja njegove supruge i djece, terete za pomaganje u izvršenju ubistva jer je Kovačeviću odao informacije o kretanju Krunića. Ubistvo su, stoji u optužnici, izvršili Đukanović i Kovačević, koji su iz automatskih pušaka ispalili najmanje 36 hitaca na Krunićev džip. Baldo je dojavio kada je vozilo krenulo prema zasjedi.

Registrovao "golf" na stolara

Benedi Đukanović je "golf" kojim je pobjegao poslije ubistva registrovao na drugu osobu, poznanika stolara Dušana Blagojevića.

- Često sam kod Đukanovića obavljao stolarske radove i on me zamolio da na mene registruje auto. Kazao mi je da ima neplaćenih kazni pa sam pristao - rekao je Blagojević u sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana