Nastavljeno suđenje u predmetu “Kavez”: Svjedok tvrdi da je mentalno poremećen zbog droge

Nebojša Tomašević
Nastavljeno suđenje u predmetu “Kavez”: Svjedok tvrdi da je mentalno poremećen zbog droge

BANjALUKA - Svjedočenje Marka Konića na suđenju optuženima za šverc droge Savi Čoliću (33) i Draganu Narančiću (28) u banjalučkom Okružnom sudu izazvalo je pravu buru i lavinu prigovora odbrane kada je on rekao da ima mentalni poremećaj zbog droge.

U ovom slučaju optužena je i Lora Glušica, ali je njen predmet nedavno razdvojen u odnosu na pomenuti dvojac.

Konić, koji je svjedok tužilaštva, rekao je da nije sposoban da daje izjavu, te je sudu pokazao i medicinsku dokumentaciju o svojoj bolesti. Njegovo svjedočenje je odgođeno nakon ukazivanja odbrane da on nije sposoban za to. Tužilac Sanja Guzina je istakla da će izdati prijedlog za psihijatrijsko vještačenje Konića da bi se utvrdila njegova sposobnost. Branilac Čolića, advokat Jadranka Ivanović, kazala je da je tužilac morao znati o kakvom se svjedoku radi i da nije ni trebalo da ga predloži jer je sporna njegova sposobnost rasuđivanja.

Narančićev advokat Jevto Janković ponovo je zatražio da tužilac povuče optužnicu jer tvrdi da nema ni indicija, a kamoli dokaza protiv optuženih. Istakao je da je sve “smišljeno” u policijskim kancelarijama.

Drugi svjedok tužilaštva Marijo Ljubojević promijenio je priču koju je govorio u policiji, pa je u sudu naglasio da od optuženih nije nikada kupovao drogu, iako je ranije rekao da jeste. Tužilac Guzina pročitala mu je izjavu koju je potpisao i u kojoj je naveo da je kupovao drogu neko vrijeme od Konića, a zatim od Narančića i Čolića.

- Kupio sam od Konića marihuanu i heroin oko 30 puta i dok sam dolazio kod njega, upoznao sam Narančića i Glušicu. Kasnije sam od Narančića kupovao drogu i plaćao mu po gramu 50 KM, a ostao sam mu dužan 1.000 KM. Čuo sam da i Čolić prodaje drogu i jednom sam ga pitao i rekao je da to ne radi. Kasnije me je zvao i kazao da ima ono što tažim. Kod njega je droga bila najskuplja i gram heroina koštao je 70 KM - piše u izjavi Ljubojevića.

On je u sudu negirao da je to rekao, te istakao da nema logike da prvo drogu plaća jeftinije, a zatim je kupuje po višim cijenama.

Okružno tužilaštvo Čolića, Narančića i Glušicu tereti da su prodavali heroin i marihuanu na području Banjaluke od avgusta do 19. decembra 2019. godine. U optužnici stoji da je Čolić od njemu poznatih lica nabavljao veće količine droge, a zatim angažovao Glušicu i Narančića da je preprodaju. Oni su uhapšeni u akciji “Kavez” početkom februara lani. Policija je u okviru ove akcije pretresla 13 lokacija na području Banjaluke, Zvornika, Bijeljine i Doboja i zaplijenila oko 300 grama marihuane, deset grama heroina i 24 mililitra tečnog metadona. 

Dosije

Prema policijskim informacijama, optuženi Savo Čolić je poznat po krivičnim djelima i osuđivan je. On je već odslužio kaznu od 12 i po godina zatvora zbog ubistva Milorada Samardžije, prilikom pokušaja pljačke njegove kuće 2009. u banjalučkom naselju Tunjice. Isti izvori iz policije navode da su optuženi Lora Glušica i Dragan Narančić bili u ljubavnoj vezi. Glušica je medicinska sestra i jedno vrijeme je volontirala u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana