Nastavljeno saslušanje svjedoka na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića

Srna
Foto: Ilustracija

PRIŠTINA- Pripadnik kosovske policijske službe čiji su inicijali Č.I. posvjedočio je pred Specijalnim sudom u Prištini da među optuženima nije prepoznao lice koje bi mogao dovesti u vezu sa ubistvom predsjednika Olivera Ivanovića, za koga je rekao da mu je lično govorio da zna da mu je život ugrožen.

"Rekao mi je da je o tim saznanjima obavestio nadležne organe u Beogradu i Prištini, kao i pojedine međunarodne predstavnike", naveo je svjedok Č.I. i dodao da je u trenutku Ivanovićevog ubistva bio na radnom mjestu u južnoj Kosovskoj Mitrovici. Svjedok optužnice je ispričao da je Ivanovića poznavao više od 30 godina, da su bili prijatelji.

On je naveo da je Ivanović imao mnogo informacija, ali zbog svoje bezbjednosti nije puno govorio, te je potvrdio i da su na sjeveru Pokrajine đelovale kriminalne grupe, ali da nije znao i da ne zna ko ih vodi.

O tome je, dodao je svjedok Č.I, informacije imao i Ivanović, ali nije želio da govori zbog bezbjednosti. U sudnici su bili prisutni samo akreditovani novinari, budući da su pojedini, kako je rekao predsjedavajući sudija Valon Kurtaj, u cjelosti prenijeli izjave do sada saslušanih svjedoka.

Kurtaj je upozorio prisutne novinare da vode računa o tome šta će i u kojoj formi prenijeti, napomenuvši da se svjedocima ne mogu umetati riječi koje nisu izgovorili. Predsjednik Građanske inicijative "Sloboda, pravda, demokratija" Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sjedišta SDP-a u Ulici Sutjeska u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici. Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića terete se Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara.

Pripadnici KPS-a Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete se za zloupotrebu službenog položaja, a bivši komandir policijske službe za region sjever Kosova Željko Bojić, koji je u bjekstvu, osumnjičen je da je pripadao organizovanoj kriminalnoj grupi koja je naredila i počinila ubistvo Ivanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana