Nastavljena akcija "Profit": Pretresene dvije lokacije, oduzeta velika količina novca

GS
Foto: Kliks

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su, u nastavku aktivnosti u okviru akcije kodnog naziva "Profit", prilikom pretresa stambenog objekta i sefa koji se nalazi u jednoj komercijalnoj banci u Sarajevu otkrili i privremeno oduzeli 34.900 evra i 46.000 KM.

U nastavku aktivnosti u okviru akcije "Profit", pripadnici SIPA juče su po naredbama sarajevskog Kantonalnog suda izvršili pretrese na dvije lokacije u Sarajevu.

Iz SIPA podsjećaju da su u akcija "Profit", koja je započeta u srijedu, 9. decembra, do sada izvršeni pretresi na 35 lokacija u Sarajevu, Brezi i Travniku, te slobode lišeno 14 lica zbog organizovanog kriminala i koruptivnih krivičnih djela.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti blagovremeno informisana, saopšteno je iz Sipe.

SIPA je ranije oduzela 744.800 evra, 89.400 KM, 10.800 kuna i 13.720 dinara.

Osumnjičeni u ovom slučaju su Zijad Blekić, Smiljka Jusufranić, Edin Muftić, Hasan Ćelam, Muharem Hajrić, Branislav Petrović, Armin Mulahusić, Daver Halilbegović, Alen Murguz, Naser Daca, Edin Dizdar i Jasmin Jusufranić. Njih terete za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima prevare u privrednom poslovanju, pranja novca, prevare i zloupotrebe položaja ili ovlasti.

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je pritvor za 11 osumnjičenih, a ročište je zakazano za danas u 14.30 časova u Kantonalnom sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana