Nastavljena akcija "Logan": Kod jataka odbjeglog ubice iz Srbije pronađena droga

Nebojša Tomašević
Nastavljena akcija "Logan": Kod jataka odbjeglog ubice iz Srbije pronađena droga

BANjALUKA - Policija je u nastavku akcije "Logan" pronašla 355 grama marihuane u iznajmljenom stanu u Banjaluci koji je koristio Slobodan Stanković, jatak bjegunca Stefana Stefanovića, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Stefanović, državljanin Srbije u Banjaluci se skrivao od pravosuđa Srbije, odnosno kako bi izbjegao izdržavanje kazne od 15 godina zatvora zbog ubistva navijača Fudbalskog kluba "Vojvodina" Milana Pribakovića (29).

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić kazala je, navodeći inicijale osumnjičenog, da su operativnim radom istražioci došli do saznanja da Stanković koristi iznajmljeni stan za skrivanje droge.

- Izvršen je pretres tog stana i tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 355 grama marihuane - rekla je Mučibabić ne navodeći druge detalje.

Stefanović se u Banjaluci krio pod lažnim imenom Nikola Radišić, s bio je tri godine u bjekstvu. Osim njega i Stankovića, u akciji "Logan" bili su uhapšeni Milan Gajić i Bojan Đurić zbog sumnje da su mu pružali podršku te da su bili uključeni i u druga krivična djela.

Stefanović je predat Sudu BiH koji bi trebao da odluči da li će mu biti određen ekstradicioni pritvor s obzirom na to da je uhapšen po potjernici Interpola Beograd. Ostala trojica uhapšenih pušteni su da se brane sa slobode i protiv njih će biti podnesen izvještaj za krivična djela koja su počinili.

Tokom akcije "Logan" policija je pretresom stana koji je koristio Stanković pronašla i kokain kao i 10.500 KM u gotovini.

Stefanović je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora zbog smrti Pribakovića kojem je nanio teške povrede od kojih je preminuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana