Nastavljena akcija „Code“, trojka pala zbog šverca drogom

Nebojša Tomašević
Nastavljena akcija „Code“, trojka pala zbog šverca drogom

ISTOČNO SARAJEVO – Tri osobe uhapšene su danas  u nastavku akcije "Code" zbog šverca narkoticima.

Kako je saopšteno iz Policijeske Uprave Istočno Sarajevo, uhapšeni su G.G, M.M. i N.S. iz Istočno Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

- Na osnovu naredbe Okružnog suda u Istočnom Sarajevu izvršeni su pretresi kuća, stanova, pomoćnih objekata, poslovnih prostora i vozila, koja koriste osumnjičena lica, i tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku - navodi se u saopštenju policije.

Policija je polovinom novembra u akciji "Code" uhapsila 15 osoba zbog sumnje da su se bavili švercom narkoticima. Nakon istrage predložen je i određen pritvor Bojanu Rističeviću, Borisu Mitroviću Gilmaru, Daliboru Bambarezu Bambiju, Aleksandru Hršumu, Danilu Cicoviću, Emini Mašić, Igoru Cicoviću i Dragomiru Pandureviću.

Tu mjeru im je izrekao Okružni sud u Istočnom Sarajevu koji je istovremeno Đorđu Cicoviću i Peđi Spajiću odredio mjere zabrane napuštanja boravišta i putovanja izvan BiH.

Tada je iz policije saopšteno da osumnjičene terete da su prošvercovali 210 kilograma droge i zaradili oko 2,8 miliona KM. Mitrović i ostali kojima je određen pritvor terete se da su bili dio grupe kojom je, iz zatvora u Srbiji, rukovodio Darko Elez. Kako je ranije saopšteno na konferenciji za novinare Policijske uprave Istočno Sarajevu,  kriminalna grupa koja je razbijena akcijom " Code" prokrijumčarila je 20 kilograma kokaina, 130 kilograma marihuane,  60 kilograma amfetamina, te 52 hiljade tableta ekstazija,  određenu količinu heroina i supstanci za proizvodnju opojnih droga. Navedeno je da je protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovih krivičnih dijela iznosila je dva miliona i 750 hiljada maraka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana