Nastavlja se potraga za ubicom policajca, u Loznici sutra dan žalosti

Tanjug
Foto: Agencije

LOZNICA - Policija i dalje traga za muškarcem koji je u Loznici ubio graničnog policajca i teško ranio njegovog kolegu, a u Loznici će sutra biti dan žalosti.

Ubijeni policajac Nikola Krsmanović biće sahranjen sutra na seoskom groblju u Jarebicima, njegovom rodnom selu kod Loznice, a u nedjelju će biti komemoracija u Vukovom domu kulture, prenosi Rina.

Krsmanović je ubijen, a njegov kolega Vjekoslav Ilić teško ranjen kada su,  tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo tutinskih registrarskih tablica.

Pretražuju se i lijeva i desna obala Drine, pošto se vjeruje da je napadač krenuo ka rijeci, a u potragu su uključeni helikopteri i dronovi, prenosi RTS.

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević izjavio je juče da je u bolnici posjetio ranjenog policajca, koji se, kako kaže, osjeća dobro.

Vasiljević je rekao da mu je policajac ispričao da je uspio da repetira pištolj ka napadaču, ali da ne zna da li je on ranjen, kao i da mu je prepričao kompletan događaj.

"Videli su 'mercedes' tutinskih registarskih oznaka. Njima je to bilo sumnjivo, pošli su za vozilom, uključili svjetlosnu signalizaciju. Vozilo je stalo kilometar i po dalje. Policajci su izašli iz vozila i tražili lična dokumenta, bila je to rutinska kontrola", rekao je Vasiljević.

Dodao je da nije odmah došlo do pucnjave, kao i da su vozač i suvozač dali lična dokumenta, ali da su policajci, poštujući pravila profesije, zahtijevali da jedno lice izađe - suvozač, a da drugo ostane u vozilu.

"Suvozač je izašao, lice se ponašalo uobičajeno u smislu gestikluacije, bilo je nasmejano, policajac Ilić je bio sa leve strane, u zoni vozača da bi ga držao pod kontrolom. Neposredno posle početka kontrole lica začuli su se pucnji, to je bilo u zadnjem delu vozila", rekao je Vasiljević.

On je naveo je da je napadač opalio nekoliko metaka ka policajcu Iliću i da ga je pogodio u desno rame.

"Kako sam kaže (Ilić) vrlo teško, ali uspeo je da repetira pištolj i uputio nekoliko hitaca prema tom licu", naveo je Vasiljević.

Dodao je da napadač nije znao ili nije htio da govori srpski jezik.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je u pitanju teroristički napad pa slučaj preuzima Tužilaštvo za organizovnai kriminal, jer je riječ o napadu na policajca na dužnosti.

U Bijeljini je juče uhapšen osumnjičeni za transport napadača od Preševa ka Loznici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana