Naručilac Bašićevog ubistva ostaje iza rešetaka

N. T.
Naručilac Bašićevog ubistva ostaje iza rešetaka

BANjALUKA - Osumnjičeni za organizovani šverc drogom Dalibor Railić zvani Dugi iz Prijedora, kojeg terete i za naručivanje ubista načelnika kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića ostaje još dva mjeseca iza rešetaka.

Railiću je Sud BiH produžio pritvor za još dva mjeseca, ali zbog sumnje da je bio dio  kriminalne grupe koja se bavila međunarodnom trgovinom drogom.

Pritvor mu je određen na prijedlog Tužilaštva BiH zbog bojazni od bjekstva, utucaja na svjedoke, saučesnike i dokaze i zbog bojazni da će ponoviti krivičnio djelo ili učiniti novo.

Bašić je ubijen 21. marta u prijedorskom naselju Pećani, a kao direktni izvršilac zločina osumnjičen je Aleksandar Miljatović koji je u istrazi priznao da je to uradio po nalogu  narko dilera Dalibora Railića zvanog Dugi.

U ovom slučaju kao pomagač u  ubistvu označen je Igor Repajić kojeg terete da je nakon zločina pomogao kumu Miljatoviću da pobjegne s mjesta zločina. Miljatoviću i Repajiću Okružni sud u Banjaluci takode je produžio  pritvor za još dva mjeseca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana