Narodni poslanik Nedeljko Glamočak prijavljen tužilaštvu, osumnjičen da je lovačko udruženje oštetio za 42.000 KM

Nebojša Tomašević
Narodni poslanik Nedeljko Glamočak prijavljen tužilaštvu, osumnjičen da je lovačko udruženje oštetio za 42.000 KM

BANjALUKA - Predsjednik Lovačkog udruženja "Uzlomac" Nedeljko Glamočak, koji je i poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske , te sekretar udruženja Dragomir Bojanić prijavljeni su banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su nezakonitim točenjem goriva i plaćanjem računa oštetili "Uzlomac" za više od 45.000 KM.

Protiv njih je Policijska uprava Banjaluka podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu kojim ih tereti za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

– Prijavljeni se sumnjiče da su navedena krivična djela počinili u vremenskom periodu od 2016. do 2019. godine obavljajući poslove predsjednika i sektretara lovačkog udruženja iz Kotor Varoša, te je na taj način N.G. pribavio protivpravnu imovinsku koristi u iznosu od 42.082 KM, a D.B. od 3.925 maraka – pojasnila je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Prema našim saznanjima, Glamočak i Bojanić su omogućili da privatna lica o trošku LU "Uzlomac" toče gorivo. Na taj način Glamočak je pričinio štetu od 12.147 KM, a Bojanić 3.925 maraka. Osim toga, Glamočaka terete da je bez odluke nadležnih organa omogućio i plaćanje robe široke potrošnje u brojnim prodavnicama na području Kotor Varoša  čime je oštetio udruženje za 90.935 KM.

Glamočak je za "Glas Srpske" rekao da je sve radio u skladu sa zakonom i da tužilaštvo radi svoj posao.

- To što navode su troškovi Udruženja u poslednjih četiri godine i za gorivo i za robu. Za sve to postoje računi i odluke Upravnog i Nadzornog odbora kao i Skupštine udruženja -kazao je Glamočak.

Dodao je da je u spornom periodu napravljena lovačka kuća od temelja do krova i kupljena lovačka čeka koja je sama koštala 5.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana