Nakon saobraćajne nesreće preminula oficir OS BiH Aldijana Ratković

klix.ba
Nakon saobraćajne nesreće preminula oficir OS BiH Aldijana Ratković

Sarajevo - Nakon skoro sedam dana borbe za život preminula je komandirka Oružanih snaga BiH Aldijana Ratković koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 7. augusta na prevoju Rogoj kod Trnova.

"S velikom tugom, bolno ali vojnički hrabro, pozdravljamo se sa potporučnikom Aldijanom Ratković, našom sestrom po uniformi, komandirom, prijateljicom", saopšteno je iz Oružanih snaga BiH.


Aldijana Ratković bila je pripadnica Oružanih snaga BiH bila tek 30 mjeseci. Nakon završene Osnovne oficirske obuke, raspoređena je na dužnost komandira 3. voda 1. pješadijske čete 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade. Završila je više stručno-specijalističkih vojnih kurseva. Govorila je engleski i njemački jezik.

Iako je bila na početku svog vojnog puta, mnogo toga je ostavila iza sebe. Iz Oružanih snaga BiH ističu da je voljela da uči i pomaže drugima, te da je bila izuzetno odgovorna i profesionalna djevojka, kako navode "svima za primjer".

Sahrana Aldijane Radtković obaviće se u ponedjeljak u Goraždu.


Podsjećamo, zbog jake kiše i klizave ceste Aldijanin brat je na prevoju Rogoj izgubio kontrolu nad vozilom. Prema riječima njihovih članova porodice, ishod je bio stravičan.

Automobil je završio pod šleperom, a četiri osobe su, u samo nekoliko sekundi, dovedene na rub smrti. Građani koji su se zatekli na mjestu nesreće pozvali su službu Hitne pomoći. Vozilo Hitne pomoći na mjesto nesreće stiglo je tek nakon sat i po.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana