Nakon 16 godina rasvijetljen pokušaj ubistva banjalučkog biznismena u Zagrebu, osumnjičen Banjalučanin Milan Reljić

Agencije
Foto: Agencije

ZAGREB - Policija iz Zagreba je nakon 16 godina rasvijetlila pokušaj likvidacije banjalučkog biznismena Ljubomira Gladovića (60), kojem je 2005. godine u stanu u Novom Zagrebu pucano u usta, a zatim su ga napadači ostavili misleći da je mrtav.

Za ovaj napad terete državljanina BiH (52) i slovenačkog državljanina (61), a kako piše „Jutarnji list“, osumnjičeni državljanin BiH je Milan Reljić  iz Banjaluke, svjedok pokajnik u predmetu „Trezor“.

Reljić je 2017. najprije bio uhapšen, da bi ubrzo postao svjedok pokajnik Tužilaštva Republike Srpske u slučaju „Trezor“, odnosno na suđenju grupi razbojnika iz Srpske koji su od 2004. do 2011. počinili niz oružanih prepada na banke u BiH otuđivši ukupno oko milion evra.

Zagrebačka policija je saopštila da su slučaj pokušaja ubistva Gladovića istraživali uz međunarodnu policijsku saradnju s kolegama iz Njemačke i BiH.

Slovenac i državljanin BiH osumnjičeni su da su 2005. godine oko osam časova u Zagrebu u Ulici Vajdin vijenac, zajedno, u namjeri da ubiju Gladovića, došli ispred stana na šestom spratu stambene zgrade, u kojem je on u to vrijeme stanovao, čekajući trenutak njegovog izlaska.

Nakon što su, kako se sumnja, dočekali taj trenutak, ugurali su ga ponovo u stan, srušili i udarali ga rukama i nogama po tijelu.

Potom je, kako policija sumnja, državljanin BiH najvjerovatnije iz automatskog pištolja s prigušivačem ispalio jedan hitac u glavu Gladovića i teško ga ranio, te su se dali u bjekstvo odnoseći, ujedno, sa sobom i Gladovićevu torbicu u kojoj je bio novac uz dokumente.

Osumnjičeni pedesetdvogodišnjak je ranije, početkom septembra, izručen u Njemačku, gdje je osumnjičen za drugo teško krivično djelo, dok je osumnjičeni Slovenac trenutno nedostupan.

Protiv njih je podnesen poseban izvještaj Županijskom državnom tužilaštvu u Velikoj Gorici.

Gladović, koji ima i državljanstvo Hrvatske, trenutno živi na Rabu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana