Na ulici pušio džoint: Uhapšena dva Banjalučanina

Srna
Na ulici pušio džoint: Uhapšena dva Banjalučanina

BANjALUKA - Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su dva lica iz ovog grada čiji su inicijali D.B. i L.B. zbog posjedovanja i uživanja droge.

Policajci su uočili da lice D.B. na javnom mjestu puši džoint koji je, nakon što ga je ovo lice odbacilo, pronađen i oduzet. U društvu sa D.B. bilo je i lice L.B. koje je osumnjičeno da je omogućilo D.B. da uživa drogu.

Oba lica su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo droge, te je kod njih utvrđeno prisustvo THC-a 10 u organizmu, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka. Lice D.B. osumnjičeno je da je počinilo prekršaj iz Zakona o proizvodnji opojnih droga, a L.B. krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Na osnovu naredbe dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres kuće i drugih prostorija u Banjaluci koje koristi lice L.B, te pronađena i oduzeta određena količina marihuane, kao i mrvilica za marihuanu.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naredio je da protiv lica L.B, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, bude dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu.

Licu D.B. uručen je prekršajni nalog. O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana