Na suđenju za ubistvo Petra Bajčetića svjedočio kum ubijenog: Pred smrt pričao da se “zakačio” sa optuženim

Nebojša Tomašević
Na suđenju za ubistvo Petra Bajčetića svjedočio kum ubijenog: Pred smrt pričao da se “zakačio” sa optuženim

BANjALUKA - Petar Bajčetić iz Bileće rekao je, nekoliko dana prije nego što je ubijen, da sa Miljanom Vujovićem, kojeg terete za njegovu likvidaciju, “nije više u dobrim odnosima”, a žalio se i da mu prijete neki Crnogorci, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu kum ubijenog Igor Milošević.

- Četiri-pet dana prije ubistva mi je rekao da ima mjesec dana kako sa Vujovićem nije u dobrim odnosima zbog neke licitacije u Gacku. Nije  govorio detalje niti otkrivao ko mu prijeti. Ispričao je da je sumnjao da su mu Vujović i Gavrilo Bjelica zapalili auto, ali ništa više nije rekao - kazao je Milošević i dodao da je vidio pištolj kod Bajčetića u autu.

Dodao je da zna da su Vujović i Bajčetić ranije bili u dobrim odnosima i prisjetio se da su jednom zajedno kod njega došli u kafić. Optuženi Vujović pitao je svjedoka da li zna da je Bajčetić dobijao prijetnje iz Srbije, a interesovalo ga je i zna li ko je čovjek koji je Bajčetića prevario za 70.000 evra, ali svjedok nije znao da odgovori.

- Jesi li čuo da je Bajčetić naručio moje ubistvo i da sam ja pokušao da likvidiram Bjelicu i da sam pucao na Radmilovića - upitao je Vujović svjedoka koji mu je rekao da ne zna za to.

Gordan Pavlović iz Foče, koji je na licitaciji kupio hotel “Metohija” u Gacku, u Sudu je rekao da ni sa kim nije unaprijed imao dogovor oko toga niti je imao ponude da odustane od kupovine.

- Da li znaš da je Bajčetić od mene tražio da garantujem da ćeš ti dati novac Mlađi Zelenoviću i jesi li rekao Mlađi da može da ti donese 120.000 KM? - upitao je Vujović svjedoka.

Pavlović je to porekao.

- Ne sjećam se ni da si ti bio tu niti sam kome dao pare - kazao je Pavlović.

Vujović je ranije tvrdio da se svi navodi iz optužnice odnose na planiranje otmice Zelenovića koji nisu realizovani. Cilj otmice je, kako je tvrdio u svojoj odbrani, bio  da Bajčetić vrati oko 100.000 KM koje je dao Zelenoviću da odustane od kupovine hotela “Metohija” u Gacku.

Optužnica

Republičko tužilaštvo tereti Miljana Vujovića da je u septembru 2016. u Bileći organizovao zločinačko udruženje i osmislio plan otmice i likvidacije Petra Bajčetića kada naiđe putem Bileća-Trebinje. Plan je propao jer je Bajčetić ostao u Bileći te je Vujović sa još jednom osobom 19. septembra 2016. otišao u Bileću. Bajčetića su sačekali ispred njegove zgrade i pokušali ugurati u auto. Bajčetić se opirao i u tom naguravanju jedan od napadača ispalio je dva hica iz pištolja te ga pogodio u glavu. Bajčetić je preminuo na putu za bolnicu u Podgorici. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana